En historisk spennende bok fra krigen!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfatter: Bo Lidegaard

Sider: 448

Dato: 29.03.2017

Kilde: E- Bok

Selve anmeldelsen:

Bo Lidegaard har med "Redningsmenn", skrevet en kunnskapsrik, innholdsrik, troverdig og realistisk bok om Skandinaviske aksjoner for å redde fanger fra de tyske konsentrasjonsleirene.

Lidegaard gir leserne et omfattende innblikk i noen av krigens mørkeste historier. Forfatteren har samlet flere spennende fortellinger fra andre verdenskrig. Leserne får gjennom denne boken et solid innblikk i nazismens flere konsentrasjonsleirer og fangene som fikk sin frihet etter 5 år i krig.

Dette er en velskreven framstilling av andre verdenskrigs mest nervepirrende og imponerende operasjoner og aksjoner. Bo sin bok er rikt illustrert med bildemateriale fra andre verdenskrig.

Leserne følger gjennom over 400 sider, skremmende og spennende historier fra andre verdenskrig. "Redningsmenn" er en dyster, brutal og dramatisk bok om andre verdenskrig. Forfatteren forteller om de sterke og viktige operasjonene rundt de hvite bussene og redningen av de skandinaviske konsentrasjonsleirfangene i krigens siste måneder.

Lidegaard tar leserne med gjennom et Tyskland i sammenbrudd. "Redningsmenn" forteller om fangenes lange ferd fra konsentrasjonsleirene til frihet. Forfatteren har samlet sammen historier om sivilt, politisk og menneskelig innsats under de verdenskrigen.

Min konklusjon:

"Redningsmenn" er en historisk og politisk thriller fra virkeligheten. Bo Lidegaard gir leserne en omfattende oversikt over flere sivile aksjoner. Forfatteren har samlet sterke og viktige historier fra andre verdenskrig.

Forfatteren gir leserne innblikk i et Tyskland i sammenbrudd og en krig som nærmer seg fred. Gjennom 448 sider, får leserne et nervepirrende og skremmende innsikt i krigens mørkeste side.

"Redningsmenn" er et oppslagsverk og en historisk godbit som virkelig bør oppleves. En troverdig og realistisk reise tilbake i tid.

Mitt terningkast for boken:

–6

Bakside informasjon om boken:

"Den utrolige historien om de hvite bussene og redningen av de skandinaviske konsentrasjonsleirfangene i krigens siste måneder. Gjennom et Tyskland i sammenbrudd gikk en kolonne med busser fra konsentrasjonsleirene til friheten – et resultat av sivilt mot, politisk kløkt og menneskelig innsats under de vanskeligst tenkelige forutsetninger."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2015). Redningsmenn. Lokalisert 29.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_redningsmenn-bo-lidegaard-9788202490379

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top