Bli bedre kjent med de tyske fallskjermjegerne i Norge!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Historie/Krigslitterartur

Forfatter: Oscar Gonzalez

Kilde: Pocket

 

“Tyske fallskjermjegere i Norge”, er en omfattende og kunnskapsrik bok om de tyske fallskjermtroppene som angrep Norge fra luften 9. april 1940. Dette er en rikt illustrert bok og et unikt innblikk i tyskernes angrep på flyplassene rundt om i Norge. Boken tar også for deg forsøket på å ta det norske kongehuset og regjeringen til fange på Midtskogen. Oscar Gonzalez, gir med denne boken en omfattende oversikt over tyske luftbårne operasjoner som ble utført i Danmark og Norge i år 1940. Dette er et historisk mesterverk, samlet mellom to permer.

Angrepene på Norge den 9. april 1940 vil alltid bli husket, her får vi en omfattende innføring i de flere operasjonene som ble utført i Norge. Oscar som er forfatter av boken, har samlet sammen flere personlige beretninger fra krigen, fortalt fra overlevende fallskjermjegere. “Tyske fallskjermjegere i Norge”, er en intens, brutal, sjokkerende og spennende avhandling om folket som kjempet mot det norske folk. Fallskjermjegere fra Tyskland, som nådeløs angrep den fredelige nasjonen Norge. Leserne får her et dystert og dypt innblikk i handlingene, ved hjelp av bilder, malerier og kart. Boken fullstappet med sjokkerende informasjon fra første til siste side.

Oscar Gonzalez, byr på sjokkerende og skremmende beskrivelser og skildringer i denne boken. “Tyske fallskjermjegere i Norge”, er en ekstremt spennende, troverdig og realistisk bok. Den inneholder solide beretninger om de flere angrepene på Norge flyplasser, våren 1940. Oscar har skrevet et imponerende verk og kommer med sjokkerende beretninger fra starten av andre verdenskrig. 

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Da Norge ble overfalt den 9. april 1940 benyttet de et våpen verden tidligere ikke hadde sett: fallskjermtropper. De tyske fallskjermtroppene ble ansett for å være eliten blant de tyske soldatene. De angrep flyplassen på Sola, Fornebu, Dombås, Narvik og ikke minst gjennomførte forsøket på å ta det norske kongehuset og regjeringen til fange på Midtskogen. Boken inneholder den komplette historien om angrepene de gjennomførte våren 1940. Mange av de overlevende fallskjermjegerne kommer her med sine personlige beretninger fra krigen, noe som aldri har vært publisert tidligere.
Boken er rikt illustrert med bilder, malerier og kart.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

mht.no. (2014). Tyske fallskjermjegere i Norge 1940. Lokalisert 30.01.2017 på internett https://mht.no/produkt/tyske-fallskjermjegere-norge-1940/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top