En kunnskapsrik bok om en europeisk katastrofe!

Forlag: Dreyer forlag

Sjanger: Historie/Religion/Krig/Konflikt

Forfatter: Dick Harrison

Sider: 527

Kilde: Innbundet

"Tredveårskrigen", er en omfattende og kunnskapsrik framstilling av religions krigen. Dick Harrison har skrevet en sterk bok om den europeisk katastrofe som varte mellom 1618 og 1648. Dette er en imponerende bok om den religiøse og brutale konflikten som forandret Europa.

Dick Harrison's avhandling, begynner med å presentere krigen som en konflikt mellom den katolske keiseren av Det tysk-­romerske riket og hans undersåtter i det protestantiske fyrstedømmet Böhmen. Videre tar forfatteren leserne med til utviklingen av krigen som en europeisk maktbalansekrig. "Tredveårskirgen", tar leserne med til besittelser i Amerika, Afrika og Asia.

Krigen endte ved forhandlingsbordet i 1648. Freden i Westfalen regulerte religiøse, statsrettslige og territorielle spørsmål, og betraktes som starten på det moderne Europa med suverene småstater. Det var også avslutningen på de de religiøse krigene som hadde hjemsøkt det europeiske kontinentet siden Reformasjonen.

Dick Harrison har laget en velskrevet framstilling av religionskrigen som varte i tredve år. Boken tar for seg tiden før, under krigen og etter krigen. Forfatteren byr på brutale og realistiske beskrivelser og skildringer. "Tredveårskrigen", gjør leserne kjent med en Europas historiens verste konflikter. Forfatteren har skrevet en kunnskapsrik og omfattende avhandling om den brutal krig som la store deler av kontinentet øde og forandret Europa for alltid. Jeg har valgt å gi boken terningkast 5! Dette er et litterært mesterverk og en historisk godbit av de sjeldne.

Bakside informasjon om boken:

"Tredveårskrigen er en av de verste katastrofene i Europas historie. En ufattelig brutal krig som la store deler av kontinentet øde og forandret Europa for alltid.

Det begynte som en religiøs konflikt mellom den katolske keiseren av Det tysk-­romerske riket og hans undersåtter i det protestantiske fyrstedømmet Böhmen, men utviklet seg snart til en europeisk maktbalansekrig, hvor også besittelser i Amerika, Afrika og Asia ble dratt inn i konflikten.

Krigen endte ved forhandlingsbordet i 1648. Freden i Westfalen regulerte religiøse, statsrettslige og territorielle spørsmål, og betraktes som starten på det moderne Europa med suverene småstater. Det var også avslutningen på de de religiøse krigene som hadde hjemsøkt det europeiske kontinentet siden Reformasjonen."

Med bokhilsen

Kilder:

Dreyersforlag.no. (2016). Tredveårskrigen. Lokalisert 08.01.2017 på Internett http://www.dreyersforlag.no/tredvearsashykrigen.5890019-332339.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top