Bli bedre kjent med Günther Prien!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Historie/Krigslitteratur/Biografi

Forfatter: Günther Prien

Kilde: Pocket

 

“Hitler Varulv”, er den omfattende og kunnskapsrike biografien om og av Günther Prien. Dette er en troverdig og realistisk biografi. Den handler om Hitler mest kjente og profilerte ubåtkaptein. Forfatteren forteller om sitt liv, fra sin oppvekst til sitt arbeid i Hitlers nazistyre. Dette er en skremmende, spennende og sjokkerende biografi.  

Günther Prien, forteller om sitt liv som tysk ubåtkaptein. Leserne følger ham i denne boken, fra hans oppvekst i fattige kår i mellomkrigstiden i Tyskland til sitt arbeid i Adolf Hitlers klør. Gjennom realistiske, troverdige, kaotiske og dystre beskrivelser følger vi ham mot valget om en karriere på sjøen. Vi blir med gjennom flere tiår med historie og hans vei mot suksess i nazi Tyskland. Fra å starte i den tyske arbeidstjenesten og videre melde seg inn i Hitlers NSDAP, ble han regnes som en solid mann for Hitler. Selv om han meldte seg ut igjen da han startet sin militære karriere i den tyske marinen, klatret han opp til å ble en av Tysklands beste ubåtkapteiner.

I oktober 1939 snak han seg inn på havnen i den britiske marinebasen Scappa Flow og senket et av den britiske marinenes stoltheter: HMS Royal Oak. Dette er sett på som å være det mest dristige ubåtangrepet gjennomført under den andre verdenskrig. Günther Prien ble senere en av de ubåtkapteinene som senket flest allierte skip. Han gikk ned med sin ubåt, U-47, og hele dens mannskap den 7. mars 1941.

Günther Prien, forteller om et brutalt og spennende liv på sjøen. Han forteller om sin tjeneste hos nazistene og sitt valg mot en karriere til sjøs. Forfatteren kommer med sterke skildringer og beskrivelser i denne historiske biografien. Beskrivelser om den 5 år lange krigen i verden. En kan gjennom de flere hundre sidene av boken, føler til tider tilstedeværelse i handlingen som utspiller seg. Dette er en kunnskapsrik, brutal, intens og dyster bok om et liv lagt under Hitlers makt. 

Jeg har valgt å gi denne biografien, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Günther Prien er den mest kjente av alle de tyske ubåtkapteinene. Han vokste opp i fattige kår i mellomkrigstiden i Tyskland. Han valgte tidlig en karriere på sjøen, men på grunn av de harde tidene endte han på land i den tyske arbeidstjenesten. Han meldte seg for en kort periode inn i Hitlers NSDAP, men valgte å melde seg ut igjen da han startet sin militære karriere i den tyske marinen. I oktober 1939 snak han seg inn på havnen i den britiske marinebasen Scappa Flow og senket et av den britiske marinenes stoltheter: HMS Royal Oak. Dette er sett på som å være det mest dristige ubåtangrepet gjennomført under den andre verdenskrig. Günther Prien ble senere en av de ubåtkapteinene som senket flest allierte skip. Han gikk ned med sin ubåt, U-47, og hele dens mannskap den 7. mars 1941”

 

Med historisk hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

mht.no. (2015). Hitlers Varulv. Lokalisert 18.01.2017 på internett https://mht.no/produkt/hitlers-varulv-gunther-prien/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top