Bli bedre kjent med Hitlers krig mot Russland!

Forlag: Ares forlag

Sjanger: Historie/Krigslitteratur

Forfatter: Charles Winchester

Kilde: Innbundet

“Østfronten”, handler om Adolf Hitlers krig mot Russland. En kamp som varte mellom 1941 og 1945. Dette er en kunnskapsrik, spennende, sjokkerende, dramatisk og rikt illustrert avhandling om en av mange kamper som ble bekjempet under andre verdenskrig. Charles Winchester, som har skrevet denne boken, gjør sterke inntrykk i sine beskriver og skildringer om en kamp om liv og død. Bli bedre kjent med Østfronten og folket som kjempet for Russland, mot Nazityskland.

Forfatteren innleder med å gå i dybden av iverksettelsen av krigen. Boken tar for seg det største felttoget i verdens historien. Til å begynne med valset de tyske styrkene frem og knuste en hver motstand de møtte på de russiske steppene, landsbyene og store byer som Kiev og Smolensk. Hitler hadde satset på at krigen skulle være over før jul, men det skulle raskt vise seg at russerne var lang tøffere og mere utholdende enn han hadde sett for seg.

De tyske styrkene kjørte seg fast i den russiske sølen og sprengkalde vinteren. Det kom til de blodigste og mest brutale kampene verden noen gang har sett.

Etter vinteren 1942 ? 43, ble de tyske styrkene slått på retrett og fra nederlaget i Stalingrad til ruinene av Berlin våren 1945 handlet det bare om å trekke seg tilbake for de tyske soldatene.

“Østfronten”, tar leserne tilbake i tid. Forfatteren byr på brutale, intense, skremmende og spennende skildringer og beskrivelser om kampen mellom russerne og tyskerne. For første gang legges historien fram på en slik omfattende, rå, kunnskapsrik og fengende måte. Gjennom illustrasjoner, bilder, malerier og kart, får vi et større innblikk i den 4 år lange kampen. Forfatteren tar for seg folket som kjempet, hva som startet det hele, hvordan kampen utartet seg og slutten på krigen. Charles Winchester, gir leserne sterke inntrykk gjennom boken. “Østfronten”, inneholder realistiske og spennende beskrivelser og skildringer. Her kommer en tett inn på situasjonen som russerne havnet i og en kan føle tilstedeværelse. 

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Klokka 03.15 søndag 22. juni 1941 iverksatte Hitler det største felttoget som verden noen gang har opplevd. Til å begynne med valset de tyske styrkene frem og knuste en hver motstand de møtte på de russiske steppene, landsbyene og store byer som Kiev og Smolensk. Hitler hadde satset på at krigen skulle være over før jul, men det skulle raskt vise seg at russerne var lang tøffere og mere utholdende enn han hadde sett for seg. De tyske styrkene kjørte seg fast i den russiske sølen og sprengkalde vinteren. Det kom til de blodigste og mest brutale kampene verden noen gang har sett. Etter vinteren 1942 ? 43 ble de tyske styrkene slått på retrett og fra nederlaget i Stalingrad til ruinene av Berlin våren 1945 handlet det bare om å trekke seg tilbake for de tyske soldatene.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

mht.no. (2016). Østfronten. Lokalisert 18.01.2017 på internett https://mht.no/produkt/ostfronten-hitlers-krig-russland-1941-1945/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top