Forlag: Dreyer bok

 

Forfatter: Jan Magne Skogan

 

Dato: 17.07.2016

 

Sjanger: Roman/Andre verdenskrig

 

Sider: 216

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Vinn eller dø”, er en spennende, sterk og imponerende roman med tematikk lagt til andre verdenskrig. Jan Magne Skogan som er forfatteren av boken, tar oss med tilbake til utbruddet den 9. april 1940 og gir oss et omfattende bilde av krigen som rammet Norge. Forfatteren klarer å skape et fiktivt bilde, i en virkelighet som rammet mange menneskeliv. Vi bli allerede fra første side dratt inn i høydramatikk ved Oscarsborg Festning.

Beskrivelsene og handlingen i boken er solid, troverdig og kunnskapsrik.

Forfatteren har først og fremst klart å skape en fengende roman. Vi blir gjennom de 216 sidene, vitner til et utbrudd og brutal, men reel krigsdramatikk. “Vinn eller dø”, er en spennende, romantisk og dyster roman, beskrevet i brutale krigsscener.

Jan Magne har skrevet en roman inspirert av alt fra romantikk til spenning. Du blir satt inn i et dystert og lammet samfunn, der krig, sorg, brutalitet og elendighet er en del av hverdagen. Dette er en bok med høyt tempo, som tar oss med gjennom sorg og glede.

 

Det ender med at jeg gir denne boken terningkast 6!

God utført arbeid og vi kan glede oss til kommende bøker av Jan Magne Skogan. En praktbok av de sjeldne. Et mesterverk av en roman!

 

Bakside informasjon om boken:

Romanen, “Vinn eller dø” starter med høydramatikken på Oscarborg Festning 9. april 1940. Deretter fortsetter krigsdramaet i høyt tempo. Men boken inneholder ikke bare skarpe krigsscener, den er også godt krydret med romantikk, kjærlighet, spenning og andre elementer, ikke minst jubel og glede når krigen er over, samt et avsluttende drama når noen fra tapersiden forsøker å rømme til Sør-Amerika.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Dreyer Bok (2016). Vinn og dø. Lokalisert 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top