Stavanger i krig, en spennende, troverdig og kunnskaprik bok!

Forlag: Dreyer Bok

Forfatter: Helge Hundeide

Sjanger: Krigslitteratur/Andre verdenskrig

Sider: 272

Kilde: Innbundet

 

Andre verdenskrig er et tema som er blitt drøftet i flere hundre bøker. Hvert år gis det i gjennomsnitt ut 9 bøker om andre verdenskrig. Takket være dyktige forfattere, har vi i nyere tid fått et større bilde av den 5 års lange krigen.

Helge Hundeide har med “Aprilnatt”, skrevet en spennende, troverdig og kunnskapsrik bok om krigens utbrudd. Boken gir oss et sterkt, brutalt og dystert bilde over natten og dagen som forandret Norge. “Aprilnatt”, handler først og fremst om krigsutbruddet i Stavanger, men beskriver også hvordan dette endret Rogaland og Norge.

Vi får i Hundeides bok, en informativ og interessant beskrivelse av soldatenes reise fra Hamburg til Sola flyplass. Boken gir oss et sterkt bilde av angrep på Norge. I boken “Aprilnatt”, blir vi bedre kjent med soldaten Raab. Gjennom de 272 sidene, tar leserne del i Raabs reise til Sola i et Junker – 52, ankomsten, krigsutbruddet og hans flukt fra okkupasjonen. Helges bok er troverdig og det er ingen tvil om at forfatteren har gjort store mengder med Research.

Vi blir som nevnt i boken, bedre kjent med krigsutbruddet i Stavanger. “Aprilnatt”, gir oss en kunnskapsrik, spennende, dyster og brutal reise gjennom et krigsutbrudd. Vi blir kjent med soldatene som deltok i kampene i april 1940 og de uskyldige innbyggerne som måtte bøte om livet.

“Aprilnatt”, gir oss gjennom brutale beskrivelsene et bilde av krigens dager. Vi blir kjent med tyskerne syn på Norge og vi får ta del i en dagbok hos en jente og hennes familie sin flykt i Ryfylke, som det dessverre var mange av. Vi får med denne boken se hvordan en by og dens befolkning ble behandlet under krigen.

Boken er troverdig og kunnskapsrik. “Aprilnatt”, er en av de mest spennende, troverdige og dystre bøkene om andre verdenskrig jeg har lest. Boken forteller om krigens utbrudd på en ny og mer omfattende måte.

Jeg ender til slutt med å gi denne boken terningkast 5! Boken er spennende, sterk og dyster. Vi får i boken et større og bedre syn på krigsdøgnet i Stavanger. Denne boken kan jeg anbefale på det sterkeste. 

 

Bakside informasjon om boken:

“På en flyplass ved Hamburg går den unge soldaten Raab om bord i en Junker-52, transportflyet som skal bringe ham over Nordsjøen til Sola flyplass på Sør-Vestlandet.
En brite på topphemmelig oppdrag våkner på Hotell Victoria i Stavanger 9. april 1940 når tyskerne igangsetter Weserübung … angrepet på Norge og Danmark.
En melkebilsjåfør ser tyske fly komme innover landet i sør, han kjører til leiren, men finner ingen soldater og snur. En snekker blir hentet av venner, og de drar ut i krigen på leting etter våpen. En offiser vil ta selvmord, men blir forhindret i siste øyeblikk.
Boken Aprilnatt er fortellingen til soldatene som deltok i kampene i april 1940, deres skjebne og flukten fra okkupasjonen. Tyske soldater skriver om sitt møte med Norge, og en ung jente skriver dagbok om familien sin flukt innover i fjordene i Ryfylke.”   
  
  

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Dreyer Bok (2016). Aprilnatt. Utgitt 2016. Stavanger

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top