Forlag: Ena forlag

 

Forfatter: Lena Lindahl og Camilla Kuhn (I samarbeid med Dyreparken i Kristiansand)

 

Dato: 12.07.2016

 

Sjanger: Barnebok

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Endelig er det skrevet en biografi om Julius. En vakker illustrert bok om apen, de fleste i Norge har kjentskap til. Boken er først og fremst for barn mellom 3 og 6 år, men også for de som har vokst opp med denne rørende apekatten. De fleste har nok sett Julius i dyreparken, men i denne boken blir du bedre kjent med ham. Her blir du kjent med apekattens liv fra a til å. Det er ingen tvil om at Julius har blitt en kulturskatt med tiden. De fleste barn og voksne elsker Julius og mange er nok også kjent med sangen: “Her kommer Julius som alle kan se, han svinger seg i toppen av et tre”.

Om du ikke kjenner Julius og vil bli bedre kjent med ham, ja da bør du kjøpe boken: Julius – Et apeliv. Denne barneboken er en av de vakreste bøkene jeg har lest. Boken er nydelig illustrert med tegninger og fotografier. “Julius – Et apeliv”, er en biografi og teksten er skrevet for å tilpasses barn. Historien er kort, boken er tynn og du blir fort kjent med Julius kaotiske, spennende, travle og rørende liv.

Boken ble skrevet av Lena Lindahl og Camilla Kuhn i samarbeid med dyreparken i Kristiansand.

Barneboken er skrevet på en humoristisk, vakker, rørende, tårevåt, spennende, barnevennlig og interessant måte.

“Julius – Et apeliv”, er som nevnt en av de varmeste barnebøkene jeg har lest. Boken er å anbefale barn mellom 3 og 6 år. Dette er en praktbok for de fleste familier. En kulturskatt av de få. Et kunstverk og en perle av en barnebok. Biografien om Julius er en bok de fleste familier bør anskaffe seg.

Boken “Julius – Et apeliv”, vil de fleste familier ha glede. Boken er rørende, spennende og humoristisk fra første side. Med nydelige tegninger, samt et bildegalleri i slutten av boken, vil boken berøre de fleste barns hjerter. Julius er og forbli en folkekjær kulturskatt. En skikkelse som for de fleste har vært en del av oppveksten. Kjenner du Julius fra du var liten, vil boken være midt i blinken.

Som nevnt er dette en autorisert biografi om apen Julius. Et vakkert kunstverk. En biografi om Norges mest kjente og populære apekatt. De fleste går nok enda å nynner på sangen: “Her kommer Julius”. Boken er vakker og kan sterkt anbefales!

Det ender derfor med at jeg gir boken terningkast 6!

For en vakker bok, for en rørende fortelling og for en nydelig apekatt. Du vil elske boken, DET KAN JEG LOVE DEG!!

 

Bakside informasjon om boken:

“Julius – et apeliv” er historien om sjimpansen som vokste opp blant mennesker, for så etter mange år å komme tilbake til apeflokken, og bli deres leder. Sjimpanseungen Julius ble bare noen uker gammel avvist av moren, og vokste opp hjemme hos familiene Glad og Moseid. Julius’ skjebne ble TV-serie, og gjennom denne rørte og sjarmerte han en hel nasjon, ble hele Norges kjæledegge, og satte Dyreparken i Kristiansand ettertrykkelig på kartet. For første gang er hele Julius’ liv samlet mellom to permer, og er så autorisert som en apebiografi kan få blitt. Fra den tøffe starten, via superstjernestatusen og de vanskelige tenårene, og frem til den trygge og erfarne lederen han er i dag.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!:)

 

Kilder:

Ena forlag (2016). Julius – Et apeliv. Lokalisert på internett 2016.

 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top