Forlag: Oktober forlag

 

Sjanger: Roman/krigslitteratur

 

Forfatter: Jon Michelet

 

Dato: 18.11.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jon Michelet er igjen aktuell med den prisbelønnede romaneposet “En sjøens helt”. Serien som har gitt ham eventyrlig suksess. Dette er en serie som har ligget på bestselgerlistene flere år på rad. Michelet forteller om andre verdenskrig til sjøs og hvem som kjempet på de flere skipene. Forfatteren har gjennom flere hundre sider og flere bind samlet en gripende, sterk og brutal historie.

I år er bind fem, “Brennende skip” her. En fortsettelse av historien er kommet. Siste bind utgis neste år.

Michelet har igjen imponert med sine brutale, realistiske, kunnskapsrike og spennende historie. Forfatteren har med sine beskrivelser og skildringer skapt en roman serie som både er spennende og sjokkerende.

Femte bind begynner der fjerde bind avsluttet. Vi blir igjen satt inn i D-dagen 6. juni 1944. Romanens handling er varm, sterk, gripende, sjokkerende og spennende. Om du har lest de forrige bøkene, ja da har du noe å glede deg til!

Boken handler om de blodige kampen ved Normandies strender. Vi blir med til østerdølen, der Halvor Skramstad er om bord i køladamperen Malviken. Skipet frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Halvor går i sitt tjuetredje år og har opplevd mer av krigens redsler enn noe menneske bør måtte tåle. Likevel holder han seg oppe, ved hjelp av skiftende, men sterke vennskap, tankene på familien og håpet om å få komme hjem til Norge etter mange år. Men viktigst for ham er lengselen etter kjæresten, den irske sykepleiersken Muriel Shannon.

Michelet har med denne serien blitt en folkekjær forfatter. Vi følger livet som matros og skytter om bord i M/S Morgedal. Vi blir enda en gang med på seilas med Halvor, videre fra fronten i Europa til fjerne fronter i Stillehavet. Leserne havner i Morgedal midt i verdenshistoriens største sjøslag. Vi blir med Halvor og skipskameratene hans og stifte bekjentskap med et nytt, uhyggelig fenomen: japanske selvmordsflygere.

Michelet har skapt en realistisk og ekte historie. Gjennom flere hundre sider får vi følelsen av tilstedeværelse. Skildringene, beskrivelsene og romanens handling får leserne til å føle tilstedeværelse. Jeg er meget imponert over Michelets måte å skape historier på. Uforglemmelig og kunnskapsrik fortelling legges fram.

“Brennende skip”, er virkelig en fortsettelse som er verd å få med seg. Den er dyp, dyster, spennende, historisk, informativ og fengende fra første til siste side. Jeg er meget imponert og har valgt å gi denne romanen terningkast 6!

Gleder meg allerede til avsluttende bind!

 

Bakside informasjon om boken:

“Femte bind i romaneposet En sjøens helt, Brennende skip, fortsetter der fjerde bind slutter, på D-dagen 6. juni 1944. I den blodige kampen ved Normandies strender står østerdølen Halvor Skramstad om bord i køladamperen Malviken, som frakter amerikanske soldater til Omaha Beach. Halvor går i sitt tjuetredje år og har opplevd mer av krigens redsler enn noe menneske bør måtte tåle. Likevel holder han seg oppe, ved hjelp av skiftende, men sterke vennskap, tankene på familien og håpet om å få komme hjem til Norge etter mange år. Men viktigst for ham er lengselen etter kjæresten, den irske sykepleiersken Muriel Shannon.

Som matros og skytter om bord i M/S Morgedal seiler Halvor videre fra fronten i Europa til fjerne fronter i Stillehavet. Her havner Morgedal midt i verdenshistoriens største sjøslag, og Halvor og skipskameratene hans får stifte bekjentskap med et nytt, uhyggelig fenomen: japanske selvmordsflygere. Halvor blir vitne til et dødbringende kamikaze-angrep mot amerikanske og norske lasteskip i farvannet ved Filippinene. Blir han også et offer, og ikke bare et vitne, når et japansk fly sikter seg inn på Morgedal?”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Oktober.no. (2016). Brennende skip. Lokalisert 19.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top