Forlag: Samlaget

 

Sjanger: Biografi/Underholdning/Portrett

 

Forfatter: Are Kalvø

 

Dato: 19.11.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

I biografien, “Are Kalvø på scenen”, blir du bedre kjent med Are Kalvø. Boken er skrevet på nynorsk. Dette er et åpent, varmt, rørende, humoristisk, kunnskapsrikt og fengende portrett av en av Norges største komikere.

Vi får i, “Are Kalvø på scenen”, et humoristiske, kunnskapsrike og varme blikk på Kalvøs arbeid gjennom tidene. Biografien er rikt illustrert og inneholder flere tekster fra hans underholdende liv.

Kalvø er i denne boken åpen om sitt liv på scenen.

Are Kalvø regnes som en av de største komikerene her i landet. I løpet av de siste tjue årene har mer enn en halv million nordmenn sett ham underholde. Kalvø har blitt nominert til flere komipriser og til Hedda-prisen.

I denne boken kan du lese om Kalvøs sceneliv, fra den første blasfemianklagen i tredjeklasse og russerevyen i heimbygda Stranda, til karrieremilepæler som standupdebuten på homseklubb, det første trusselbrevet og dagen han forstod at en ball kan synge.

Den er rikt illustrert og Kalvø åpner seg for fult i denne nydelige biografien. Her er høgdepunkt fra revy- og standupvirksomheten samlet for første gang. I tillegg får du tekstene fra Norge–Brasil, en fotballopera, fra Kalvø – en time av livet ditt du aldri får tilbake og fra Halve kongeriket. Norsk politikk – the musical.

Ikke bare fremstiller Kalvø seg som en varm komiker, men boken er også full av tekster fra hans virksomhet. Dette er virkelig en biografi som er verd å lese. Kalvø har skrevet en bok de fleste lesere vil ha glede av. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5! Imponerende bok!

 

Bakside informasjon om boken:

“Are Kalvø er ein av dei største komikarane her i landet. I løpet av dei siste tjue åra har meir enn ein halv million nordmenn sett framsyningar han har vore involvert i. Kalvø har blitt nominert til fleire komiprisar og til Hedda-prisen. Her kan du lese om Kalvøs sceneliv, frå den første blasfemianklagen i tredjeklasse og russerevyen i heimbygda Stranda, til karrieremilepælar som standupdebuten på homseklubb, det første trusselbrevet og dagen han forstod at ein ball kan syngje. Her er høgdepunkt frå revy- og standupverksemda samla for første gong. I tillegg får du tekstane frå Norge–Brasil, ein fotballopera, frå Kalvø – ein time av livet ditt du aldri får tilbake og frå Halve kongeriket. Norsk politikk – the musical.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Samlaget.no. (2016). Are Kalvø på scenen. Lokalisert 19.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top