En kort «Våkne opp verden» bok

Forlag: Spartacus forlag

 

Sjanger: Fakta

 

Forfattere: Anuna De Wever og Kyra Gantois

 

Sider: 96

 

Dato: 09.12.2019

 

Terningkast: 4

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“Vi er klimaet” av Anuna De Wever og Kyra Gantois er en tankevekker for menneskeheten, et ærlig og alvorlig brev fra to ungdomsaktivister, samt en kort «Våkne opp verden» bok for folket.

Det har skjedd utrolig mye positivt innen klimaet det siste året. Vi har rett og slett våknet mer opp, og blitt mer obs på hva vi utsetter jordkloden for, og hvor mye det gjør med moder jord. Verden har blitt kjent med Greta Thunberg, blitt lært opp til at fly er noe mennesker bør skamme seg over, «Klimabrøl» har blitt årets nyord og elever i hele Norge har gått i strek for klimaet. Vi har åpnet øynene mer opp, og bøker slik som denne, om klimaet har bidratt til at vi forstår mye mer, enn det vi gjorde før.

I “Vi er klimaet” får politikerne og det norske folk passet påskrevet. Anuna De Wever og Kyra Gantois er to unge klimaaktivister, som på en ærlig, kort, forunderlig, imponerende og konsis måte ber folket skjerpe seg. Dette er et klima-manifest for framtiden, en bok som både er sjokkerende og skremmende. En bok som bør bli pensum på skolene rundt om i Norge, en bok folk vil ha bruk for i mange år framover.

Disse to aktivistene er ansiktene til en protestgenerasjon som ikke lenger finner seg i å bli avvist av politikere med beroligende ord. Siden har klimastreiken spredd seg til hele verden, også til Norge.

Jeg har lest mange bøker om klimaet dette året, og mener dette er den beste. Her får leserne alt «Kort fortalt». Det er fascinerende å se hvor aktive barn og unge er. Så dette er virkelig en bok som bør leses, dette er viktig lærdom, de fleste vil dra nytte av. Den er illustrert og full av kunnskap. Så skal du lese en klima bok, da bør du lese denne.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Først var det bare én: Svenske Greta Thunberg startet sin skolestreik for klimaet med en hjemmelaget plakat høsten 2018. Belgiske Anuna De Wever og Kyra Gantois lot seg inspirere. I januar 2019 samlet de elever til en protest mot dagens klimapolitikk. Det var ikke plass nok på torget til de 3000 elevene som dukket opp. En uke senere var de 12 500, neste uke 35 000. Anuna og Kyra ble ansiktene til en protestgenerasjon som ikke lenger finner seg i å bli avist av politikere med beroligende ord. Siden har klimastreiken spredd seg til hele verden, også til Norge.

I Vi er klimaet henvender de to unge klimaktivistene seg til hver og en av oss: til politikere og beslutningstakere, til foreldre og besteforeldre og til sine jevnaldrende. Og de gir seg ikke før klimapolitikken er blitt drastisk endret. Dette er deres manifest for framtida.
Med forord av Anja Bakken Riise, Framtiden i Våre Hender.”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy

 

Kilder: 

Spartacus.no. (2019). Vi er klimaet. Lokalisert 09.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top