Holder deg på pinebenken og fillerister deg som leser

Forlag: Kolofon forlag

 

Sjanger: Thriller

 

Forfatter: Michael Cross

 

Sider: 456

 

Terningkast: 5

 

Dato: 11.12.2019

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelse:

Michael Cross er pseudonym. «Der sannheten dør» er en fartsfylt, samfunnskritisk og tidsaktuell thriller. Den holder leserne på pinebenken fra første til siste side, og fillerister leserne mellom permene. Dette er lettlest spenning av høy kvalitet, og kan lett sammenliknes med Ian Flemmings – James Bond og Lee Childs – Jack Reacher.

Noen debuter gjør mer ut av seg enn andre, og dette er et kroneksempel på at overdrivelse er med på å skape heftig og røff underholdning. Dette er en fengslende historie, som gjør deg lysten på mer fra denne forfatteren.

I «Der sannheten dør» blir leserne dratt inn i en intelligent, sjokkerende og skremmende verden, der farer lusker bak et hvert hjørne, og der maktposisjoner er med på å forårsake blodige åsted. Dette er en dyster og ukjent arena, som får deg til å sitte målløs og blendet i dine egne tanker. Og du vil tenke, hva var det jeg nettopp var tilskuer til. Dette er noe som aldri er gjort før, og forfatteren gjør det på en altoppslukende og engasjerende måte. Så dette er en forfatter jeg er helt sikker på at vi får høre mer av i framtiden.

Dette er et univers, jeg er glad ikke eksisterer i virkeligheten, selv om sannheten nærmest er helt likt. Dagens verdenssamfunn er meget sjokkerende og skremmende, men Michael Cross skaper en stemning som er verre. Jeg synes dette er en god bok, og en meget uforutsigbar historie. Jeg sitter flere ganger, med opplevelse av et svært mektig univers, der du sitter med spørsmål om «Hvordan går det an å skape et så bra univers». Michael Cross er en forfatter som fortjener å løftes opp, for han kan dette med thrillere, og han gjør det slik thriller-mestrene gjør det, og har gjort det i lengre tid før.

Så er det en forfatter du bør sjekke ut, så er det Michael Cross. Jeg må legge til at jeg synes tittelen passer meget bra til bokens handling. Det er ingen tvil om at Michael Cross mestre denne sjangeren, og du vil bli meget overrasket når du leser boken, for den er temmelig troverdig og realistisk.

Michael Cross klarer å gjøre alvor og dramatikk til underholdning. Så folkens, ute etter en thriller-debut? ja da bør du anskaffe denne. Dette er 456 fornøyelige sider med urovekkende stemning som er umulig å legge fra seg når en først har startet å lese. Så jeg digger Michael Cross sitt univers. Håper det ikke er lenge til neste bok kommer.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“John Brodie, en forhenværende Navy Seal og Secret Service-agent, har blitt lei spesialoppdrag, krig og spenning, og er på vei over i en rolig skrivbordsjobb i Washington DC. I tillegg har han kjøpt ring, i den hensikt å fri til kjæresten.

Men ellevte september endrer alt. Brodie blir mot sin vilje dratt inn i en omfattende konspirasjon, der han blir stående alene mot en usynlig fiende med nærmest ubegrensede ressurser.

En sammenhengende spiral av vold, død og terror truer med utslettelse både for han selv og hans nærmeste. Brodies gjemte ferdigheter blir på nytt vekket til live når han mot sin vilje blir tvunget til å svare på truslenke.”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Kolofon forlag. (2019). Der sannheten dør. Lokalisert 11.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top