En kunnskapsrike og sterk bok om å jobbe mellom regime, opprørere og IS!

Forlag: PAX

Sjanger: Politisk litteratur/Historisk litteratur

Forfatter: Jacob Wærness

Kilde: Innbundet

"Risikosjef i Syria", er en kunnskapsrik og sterk historie om å jobbe mellom regimet, opprørerne og IS i Syria. Jacob Wærness tegner med denne boken et dramatisk, sjokkerende og spennende bilde av et land og et samfunn i endring. Forfatteren forteller av egne erfaringer og oppfatninger om landets solide utvikling som har skjedd over tid.

Bokens handling går tilbake til 2011. Da får Jacob Wærness, tidligere ansatt ved Seksjon for kontraterror i Politiets sikkerhetstjeneste, et jobbtilbud. Multinasjonale selskapet Lafarge trenger en sikkerhetssjef til sin sementfabrikk nord i Syria, landets største. På det tidspunktet er Syria et relativt velfungerende diktatur, preget av et gryende opprør som de fleste antar vil roe seg relativt snart. For Wærness virker jobben utfordrende og eksotisk, og han takker ja.

To år senere, da kontrakten hans går ut, har det syriske samfunnet nærmest kollapset, men sementfabrikken er fortsatt i drift. I perioder har han vært konsernledelsens eneste lokale representant, i samarbeid med dem som til enhver tid hadde kontrollen over området – enten det er kurdere, moderate opprørere eller ekstreme islamister som etter hvert har blitt underordnet IS, eller regjeringsstyrker. Han har smuglet inn pansrede biler fra Libanon, skaffet beskyttelse fra lokale væpnede grupper, og gjentatte ganger har han måttet forhandle og kjøpe løs kidnappede ansatte. Alt for å sikre anlegget og de ansatte så godt som mulig, og for å holde driften i gang. Dette er hans fortelling.

Jacob forteller av erfaringer, om sine opplevelser, inntrykk og oppfatning av Syria. Forfatteren gir oss solid oversikt over endringene som har skjedd fra 2011 og fram til dags dato. Vi blir i denne boken kjent med Syrias samfunn, historie og befolkning. Dette er en kunnskapsrik, spennende, skremmende og sjokkerende bok om Syria. Forfatterens beskrivelser og skildringer er brutale, alvorlige og dystre. Denne boken er illustrert med bilder. Dette er virkelig en bok jeg anbefaler å lese. Terningkast 4! Forfatteren med denne boken laget en tankevekkende bok. Politisk og historisk litteratur som både er urovekkende og spennende. Dette er en litterær godbit av de sjeldne.

Bakside informasjon om boken:

"I 2011 får Jacob Wærness, tidligere ansatt ved Seksjon for kontraterror i Politiets sikkerhetstjeneste, et jobbtilbud: det multinasjonale selskapet Lafarge trenger en sikkerhetssjef til sin sementfabrikk nord i Syria, landets største. På det tidspunktet er Syria et relativt velfungerende diktatur, preget av et gryende opprør som de fleste antar vil roe seg relativt snart. For Wærness virker jobben utfordrende og eksotisk, og han takker ja.

To år senere, da kontrakten hans går ut, har det syriske samfunnet nærmest kollapset, men sementfabrikken er fortsatt i drift. I perioder har han vært konsernledelsens eneste lokale representant, i samarbeid med dem som til enhver tid hadde kontrollen over området – enten det er kurdere, moderate opprørere eller ekstreme islamister som etter hvert har blitt underordnet IS, eller regjeringsstyrker. Han har smuglet inn pansrede biler fra Libanon, skaffet beskyttelse fra lokale væpnede grupper, og gjentatte ganger har han måttet forhandle og kjøpe løs kidnappede ansatte. Alt for å sikre anlegget og de ansatte så godt som mulig, og for å holde driften i gang. Dette er hans fortelling."

Med litterær hilsen

Kilder:

PAX.no. (2016). Risikosjef i Syria. Lokalisert 11.01.2017 på Internett http://www.pax.no/risikosjef-i-syria.5889848-331601.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top