Et velskrevet mesterverk!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Politisk litteratur/Historisk litteratur

Forfatter: Bjørn Magnus Berge

Sider: 752

Kilde: E- Bok

"Statsministerens nyttårstaler gjennom 70 år", er et historisk, politisk og kunnskapsrikt mesterverk.

Bjørn Magnus Berge har gjennom 750 sider, samlet sammen de viktigste politiske talene som er holdt gjennom Norges historie. Her får leserne, oversikt over enkeltsakene i statsministeres nyttårstaler.

Dette er en gripende, sterk, sjokkerende og dramatisk avhandling om taler som mer eller mindre har endret det norske samfunnet. "Statsministerens nyttårstaler gjennom 70 år", er en viktig bok for folk som er opptatt av politikk, samtidshistorie og retorikk.

Med forord av Erna Solberg, tar Bjørn Magnus leserne med på en historisk og politisk reise. Forfatteren har skrevet en bok, om norske politiske begivenheter gjennom tidene. Dette er en tankevekkende bok, som trekker linjene historisk.

Dette er en oversiktlig og omfattende bok om historiske taler gjennom 70 år. Forfatteren gjør en verdifull fremstilling av viktige tidsdokumenter. Boken gir leserne et unikt blikk over Norges historie til enhver tid. Forfatteren tar for seg store spørsmål som har blitt besvart gjennom de flere nyttårstalene som er holdt. Dette gir interessant innsikt i forskjeller mellom epoker og personligheter, men viser samtidig en betryggende kontinuitet i styringen av Norge. Vidar Helgesen, tidligere stabsjef på Statsministerens kontor.

Bjørn Magnus Berge, har skrevet en kunnskapsrik bok som tar oss lesere gjennom Norges politiske historie. "Statsministerens nyttårstaler gjennom 70 år", presenterer flere av Norges epoker. Dette er en rikt illustrert bok. Den er oversiktlig og tar oss på en omfattende måte, med gjennom flere tiår med historie. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5! For et litterær mesterverk. Flere sterke, tankevekkende og dramatiske taler samlet mellom to permer.

Bakside informasjon om boken:

"Et unikt stykke Norgehistorie, hvor skjellsettende politiske begivenheter og de lange linjene i vårt lands historie blir forklart.

Taleekspert og forfatter av boken Talens makt, Bjørn Magnus Berge, har samlet, kontekstualisert og fremhevet de viktigste enkeltsakene i våre statsministeres nyttårstaler. En bok for folk som er opptatt av politikk, samtidshistorie og retorikk.

Dette er en virkelig verdifull fremstilling av viktige tidsdokumenter. Boken gir oss en nærkontakt med hva som lå Norges til enhver tid viktigste beslutningsfatter på hjertet i tidens store spørsmål hjemme og ute. Dette gir interessant innsikt i forskjeller mellom epoker og personligheter, men viser samtidig en betryggende kontinuitet i styringen av Norge. Vidar Helgesen, tidligere stabsjef på Statsministerens kontor."

Med bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Statsministerens nyttårstaler gjennom 70 år. Lokalisert 11.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/samfunn-og-debatt/statsministerens-nyttårstaler-gjennom-70-år-bjørn-magnus-berge-9788202517441

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top