Kunnskapsrik litteratur om taler og deres makt!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Politisk litteratur/Historie

Forfatter: Bjørn Magnus Berge

Sider: 504

Kilde: E- Bok

"Talens makt. Maktens taler", er et historisk mesterverk. Bjørn Magnus Berge gir oss en kunnskapsrik, fengende og rikt illustrert innføring i historiske og politiske taler. Her får vi servert smakebiter av taler fra statsmenn med en form for makt. Dette er mennesker som har hatt stor betydning for verdenssamfunnet og verdenshistorien. Forfatteren gir oss en viktig og solid avhandling om taler fra fortid og nåtid.

Forfatteren presenterer norske og internasjonale taler. Vi får den presentert i historiske sammenheng. Leserne får gjennom 37 talere, et innblikk i hvordan talene fikk sin utforming. Berge setter oss lesere inn i historien. Leseren får oversikt over milepæler i nyere verdenshistorie. Boken inneholder også nyttige virkemidler og tips for å selv bli en god taler. Dette er en kreativ, kunnskapsrik, spennende og fengende bok.

Gjennom 504 sider, gir forfatteren oss små utdrag av viktige taler. Dette er en historie innføring og en litterær godbit. Berge gir leserne en velskrevet leseopplevelse. "Talens makt. Maktens taler", er en bok som har stor betydning for verdenshistorien og verdenspolitikken. Vi får her oppskriften på hvordan en kan utarbeide en god tale.

Boken byr som nevnt på viktige taler fra fortid og samtid. Både norske og internasjonale mennesker har fått sine taler presenter. Boken inneholder taler fra Hitler, Stalin, Churchill, De Gaulle, Gandhi, Kennedy, Luther King, Vaclav Havel, Kofi Annan, Thatcher, Blair og Obama. Forfatteren gir oss taler fra hjemlige trakter som Wergeland, Bjørnson, Nansen, Kong Haakon, Gerhardsen, Willoch, Syse, Kongens, Kronprinsens og Stoltenbergs taler i anledning 22. juli.

"Talens makt. Maktens taler", inneholder også en oppskrift på hvordan en skal skrive og holde en god tale. Forfatteren har skissert et trettitalls håndgrep og tips for å skrive gode taler, især offisielle taler, men også taler til andre anledninger.

Bjørn Magnus Berge, har skrevet et litterært mesterverk. "Talens makt. Maktens taler", er en kunnskapsrik godbit. Den tar oss med gjennom fortid, nåtid og samtid. Vi får her gjennom 37 taler, en oversikt over verdenshistorien og endringene som har skjedd. Gjennom 504 sider blir vi kjent med flere viktige historiske og politiske statsmenn. Berge imponerer med sin avhandling av taler gjennom tidene. Jeg har valgt å gi boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Å holde en god tale er en kunst. Å lytte til gode taler er en opplevelse. Å utarbeide gode taler er i første rekke et håndverk. Boken gir smakebiter av viktige taler fra vår nokså nære fortid og samtid, norske og internasjonale: bl.a. Hitler og Stalin, Churchill og de Gaulle, Gandhi, Kennedy, Luther King, Vaclav Havel, Kofi Annan, Thatcher, Blair og Obama. Fra hjemlige trakter bl.a. Wergeland, Bjørnson, Nansen, Kong Haakon, Gerhardsen, Willoch, Syse, Kongens, Kronprinsens og Stoltenbergs taler i anledning 22. juli.

I alt presenteres 37 talere, og talene belyser og kommenterer hverandre innbyrdes på spennende vis.

Del 2, Verktøykassen, skisserer et trettitalls håndgrep og tips for å skrive gode taler, især offisielle taler, men også taler til andre anledninger."

Med bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2013). Talens makt, maktens taler. Lokalisert 07.01.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/samfunn-og-debatt/talens-makt.-maktens-taler-bjørn-magnus-berge-9788202410285

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top