En kunnskapsrike historie om land som har forsvunnet geografisk!

Forlag: Spartacus

Sjanger: Historie/Geografisk

Forfatter: Bjørn Berge

Kilde: E- Bok

"Landene som forsvant", er en kunnskapsrik bok om land som geografisk forsvant. Land som kun er historie og ved bruk av kart og frimerker. Bjørn Berge har laget en velskrevet og rikt illustrert bok.

Forfatteren tar i denne boken, leseren med på eventyrlige oppdagelsesferder. Boken tar oss med til flere av verdens hjørner, gjennom jungel og ørken, til byens pulserende liv og i de øde steppene.

Bjørn Berge, forteller en omfattende historie om land som eksisterte fra 1840 til 1970, men som forsvant. De eksisterte kun i en måned, et år eller noen tiår. Landene ble blant annet oppkalt etter gåtefulle navn som Heligoland og Tripolitania. Forfatteren gir oss historien bak Mandsjukuo som eksisterte fra 1932-45 og Allenstein i 1920.

"Landene som forsvant", handler om riker som oppstod og som gikk til grunne. Vi blir gjennom flere hundre sider kjent med land som ble etablert for så å bli oppløst etter noen år. Historien til disse fortapte land og riker vekkes her til live, gjennom den fascinerende beretningen til Bjørn Berge.

Berge byr på en omfattende, spennende og skremmende avhandling om land som forsvant etter å ha eksistert i fra noen dager til noen år. "Landene som forsvant", tar oss med i tiden mellom 1840 og 1970. Dette er en rikt illustrert historie. Vi blir her kjent med landene som forsvant geografien og som lever i historien. Forfatteren fletter også inn anekdoter og øyenvitneskildringer fra den gang Knut Hamsun vandret rundt i den senere kolonien Batum og Antoine de Saint.Exupéry var stasjonert som postflyver i Kapp Juby.

Dette er et kunnskapsrikt og fengende mesterverk. En litterær godbit. Jeg har valgt å gi boken "Landene som forsvant", terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Riker oppstår og går til grunne. Nye land etableres for så å oppløses etter noen år. Historien til disse fortapte land og riker vekkes her til live, gjennom den fascinerende beretningen til Bjørn Berge.

Forfatteren tar leseren med på en eventyrlig oppdagelsesferd til alle verdens hjørner, gjennom jungel og ørken, fra byens pulserende liv til de øde steppene. Han forteller den glemte historien om land fra 1840 til 1970? som eksisterte i kun én måned, et år eller noen tiår – før de forsvant. De bærer gåtefulle navn som Heligoland og Tripolitania – og hva er historien bak Mandsjukuo som eksisterte fra 1932-45 og Allenstein i 1920?

Landene som forsvant gjør geografien konkret og historien levende, ved bruk av kart og frimerker. I tillegg flettes det inn anekdoter og øyenvitneskildringer fra den gang Knut Hamsun vandret rundt i den senere kolonien Batum og Antoine de Saint.Exupéry var stasjonert som postflyver i Kapp Juby."

Med bokhilsen

Kilder:

Spartacus.no. (2016). Landene som forsvant. Lokalisert 07.01.2017 på Internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=897

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “En kunnskapsrike historie om land som har forsvunnet geografisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top