Bli kjent med ukultur, maktspill og kriminalitet i Bergen!

Forlag: Kagge forlag

Sjanger: Historie/Politikk/Kriminalitet

Forfatter: Ola Thune

Kilde: Innbundet

"Byen vest for loven", er en spennende, skremmende og sjokkerende avhandling om kriminaliteten som har utspilt seg i Bergen opp igjennom tidene. Ola Thune tar leserne med på en ekstremt spennende reise, der hans opplevelser og erfaringer som etterforsker spiller en stor rolle. Boken handler om den ukultur, det maktspillet og den udugeligheten som har vokst fram i Hordaland.

Ola Thune, forteller ærlig og åpent om sine 35 år som etterforsker i Bergen og Hordaland. Gjennom erfaringer og opplevelser som politimann i KRIPOS og som privatdetektiv, har han lært å kjenne Bergens verste strøk og miljøer.

Forfatteren er troverdig i sine skildringer og beskrivelser. Han tegner et bilde av hvordan kriminaliteten preger Bergen som by.

Allerede ved første sak skjønte Ola at det hersker en ukultur i vestlandshovedstaden, en kultur preget av egenrådighet, prestisje og manglende ydmykhet. Lederskikkelser i politi og påtalemyndighet fremstår som inkompetente og arrogante, uten tilstrekkelig faglig innsikt til å kunne foreta reell styring og kvalitetssikring. Borgernes rettigheter kan til tider beskrives som det reneste lotteri.

Thune går i dybden av de flere konsekvensene som oppstod av uskyldige straffeforfølges. Han tar for seg dem som dømmes og de som går fri. Dette er en dramatisk, dyster, sjokkerende og spennende beretning om etterforskningen som utføres i Norge. Ola Thune tegner et solid Vilde av de lokale mediene, som synes å mangle evne eller vilje til å slå ned på ukulturen.

"Byen vest for loven", handler i og for seg kriminaliteten som utføres i Bergen og Hordaland. Leserne får her innsikt i hvordan etterforskningen utføres. Dette er etter min mening, en av de mest spennende bøkene jeg har lest. Det at forfatteren skriver fra virkeligheten og selvopplevde situasjoner, det gjør den mer troverdig og realistisk. Dette er et mesterverk, samlet mellom to permer!

Ola Thune har skrevet et politisk, historisk og dramatisk mesterverk av en bok. Jeg har valgt å gi boken hans, terningkast 5!

WOW, for en litterær reise inn i et kriminelt miljø og konsekvensene av etterforskningen. Jeg et meget imponert!!

Bakside informasjon om boken:

"Ola Thune har i 35 år etterforsket saker i Bergen og Hordaland, både som politimann i KRIPOS og som privatdetektiv. Allerede ved første sak skjønte han at det hersker en ukultur i vestlandshovedstaden – en kultur preget av egenrådighet, prestisje og manglende ydmykhet. Lederskikkelser i politi og påtalemyndighet fremstår som inkompetente og arrogante, uten tilstrekkelig faglig innsikt til å kunne foreta reell styring og kvalitetssikring. Borgernes rettigheter kan til tider beskrives som det reneste lotteri.

Konsekvensene er at uskyldige straffeforfølges, og i verste fall dømmes, og kriminelle går fri. De lokale mediene synes å mangle evne eller vilje til å slå ned på ukulturen."

Med bokhilsen

Kilder:

Kagge.no. (2016). Byen vest for loven. Lokalisert 21.01.2017 på Internett http://www.kagge.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&&b_kid=1044807&b_id=1651521

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top