Bli kjent med Arbeiderbevegelsen i Rogaland!

Anmeldelse av boken:

"Det mørke fastlandet", ble utgitt i 2015. Dette er et kunnskapsrikt, troverdig, og unikt innblikk i arbeids bevegelsen som vokste fram i Rogaland på 1900 tallet. Dette er et historisk mesterverk om arbeidere og deres arbeid. En bevegelse som enda spiller en stor og avgjørende rolle for det norske samfunn. Leserne får her et innblikk i jobber og arbeid som slo røtter på begynnelse av 1900 tallet og har vart fram til dagens samfunn.

Denne boken er utgitt på: "Arbeidernes historielag i Rogaland"

Boken tegner et solid bilde av arbeids bevegelsen i Rogaland og utviklingen av industrien. Noe som spiller en stor rolle for samfunnet og grupper av viktige samfunnsbyggere.

Flere har bidratt med artikler i denne rikt illustrerte boken om den norske industrien.

Boken tar leserne med tilbake til starten av arbeids bevegelsen. Leserne blir her kjent med viktige arbeidere, aktører og politikere som har spilt en stor rolle opp igjennom tiden.

"Det mørke fastlandet", handler om tiden da stemmeretten for kvinner var i ferd med å vokse fram. Menn hadde stemmerett og spilte større rolle enn kvinnene. Tiden er 1900 tallet. Vi får et innblikk i politisk historie. Demokratiet ble større og en sterk bevegelse var i gang å vokse fram.

Arbeids bevegelsen i Rogaland hadde store utfordringer. Det var en kamp makt, partier, politikk og samfunnsgrupper.

Boken forteller om normer, tradisjoner og ambisjoner for framtiden. Leserne blir her kjent med folket som har spilt stor rolle for arbeids bevegelsen.

Dette er en kunnskapsrik, innholdsrik, sjokkerende, spennende og fengende avhandling om en bevegelse som vokste fram i løpe av 1900 tallet. Dette er en politisk og historisk bok om Rogaland og de flere framtidsplanene som startet.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 4! Bli kjent med Rogalands historie og hva arbeid har gjort med folket. Om mennesker som har bidratt til å bygge samfunnet. Boken er rikt illustrert, men til tider langtrukken og kjedelig. Dette er en viktig bok om det norske arbeids bevegelsen.

Med litterær hilse fra Boktimmy

Kilder:

Arbeidernes Historielag i Rogaland. (2015). Det mørke fastland. Lokalisert 04.02.2017!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top