Et unikt, sterkt og historisk innblikk i slavehandelen av norske jenter!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Kriminalitet/Samfunn

Forfatter: Roald Rynning

Sider: 240

Kilde: E- Bok

"Den hvite slavehandelen" er en sjokkerende, troverdig, skremmende og historisk avhandling om trafficking av norske jenter mellom 1880 og 1914. Roald Rynning har laget en velskreven bok om menneskehandel i verden. Den tar for seg de norske jentene som ble offer for den brutale og nådeløse kriminaliteten. Leserne får et unikt, viktig og solid innblikk i lovbryterne, jentene som ble brukt og organisasjonene som prøve å få slutt på de kriminelle handlingene.

Boken handler om den trange økonomiske tiden fra midten av 1800-tallet frem til 1. verdenskrig. Et økonomisk problem som førte til menneskehandel. Den gang tusenvis av enslige norske kvinner søkte jobb utenlands. Roland forteller i denne historiske godbiten, om de mange som endte som ofre for kvinnehandel i Amerika og europeiske storbyer.

Forfatteren forteller leserne på en kunnskapsrik måte, om de norske kvinnene som ble utsatt for trafficking, de som tjente seg rike på jentene og om organisasjonene som jobbet for å få slutt på kvinnehandelen. "Den hvite slavehandelen", er historien om de grusomme handlingene som utspilte seg mellom 1880 og 1914. Dette er en historisk, politisk, intens, skremmende, sjokkerende og brutal bok. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"På grunn av trange økonomiske tider fra midten av 1800-tallet frem til 1. verdenskrig søkte tusenvis av enslige norske kvinner jobber i utlandet. Mange av dem endte i stedet som ofre for kvinnehandel i Amerika og europeiske storbyer. Forfatteren forteller om de norske kvinnene som ble utsatt for trafficking, agentene som tjente seg rike på dem og om organisasjonene som jobbet for å stanse kvinnehandelen."

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Den hvite slavehandelen. Lokalisert 04.02.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/historie/den-hvite-slavehandelen-roald-rynning-9788202496999

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top