Forlag: Vega

 

Sjanger: Historie

 

Forfatter: Malachy Tallack

 

Sider: 152

 

Dato: 31.07.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Malachy Tallack har med “Atlas over u- oppdagede øyer”, skrevet en kunnskapsrik bok om verdenshavenes skjulte og u- oppdagede øyer. Dette er en omfattende og oversiktlig framstilling av de flere titalls øyene som enda er ukjent for verden. Tallack har laget en godbit av de sjeldne. Den er stappfull av intelligente refleksjoner om alt fra religion til astronomi. Forfatteren har laget en velskreven sakprosa som virkelig kan anbefales.

Boken tar for seg verdenshavene’s historie gjennom tusen år. Den handler om øyene som aldri har eksistert. Disse mytiske stedene er resultater av fri fantasi, menneskelige feil eller ren svindel.

Alle øyene har sin egen historie. Noen har bidratt til å forme en hel kultur, mens andre knapt er viet oppmerksomhet. Felles for øyene er at de forteller oss noe om hvordan vi en gang oppfattet verden.

Malachy Tallack tar leserne med på en fascinerende reise. Dette er en omfattende og innholdsrik bok. Forfatteren tar leserne med på en jordomseiling til steder som ikke lenger har noen plass på kartet. Forfatteren gjør oss kjent med den velkjente legenden om Atlantis til mer obskure historier fra våre dager. Det skildres et helt hav av øyer som en gang ble oppdaget, for så å bli u-oppdaget. Dette er intellektuell øyhopping som virkelig kan anbefales. Illustrasjonene kommer fra Katie Scott som er kjent for bøkene “Animalium” og “Botanicum”. Dette er en kunnskapsrik godbit av de sjeldne.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“I flere tusen år har verdenshavene vært fulle av øyer som aldri har eksistert. Disse mytiske stedene er resultater av fri fantasi, menneskelige feil eller ren svindel. Alle har de sin egen historie. Noen har bidratt til å forme en hel kultur, mens andre knapt er viet oppmerksomhet. Felles for øyene er at de forteller oss noe om hvordan vi en gang oppfattet verden. I denne boken tar Malachy Tallack oss med på en fascinerende jordomseiling til to dusin steder som ikke lenger har noen plass på kartet. Fra den velkjente legenden om Atlantis til mer obskure historier fra våre dager skildres et helt hav av øyer som en gang ble oppdaget, for så å bli u-oppdaget.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Vegaforlag. (2017). Atlas over u-oppdagede øyer. Lokalisert 31.07.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top