Bind 7 er endelig her! For en dokumentar! Anbefales!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie

Forfatter: Tor Bomann- Larsen

Sider: 536

Kilde: Innbundet

Endelig er bind 7, "Hjemlandet" her. Det anbefales å lese de forrige bindene. For dette er en sterk, sjokkerende, spennende og solid fortsettelse på en praktfull serie om Norges historie.

Serien om Kong Haakon VII og Maud har blitt en suksess i Norge. Med rikt illustrert av historiske foto og kunnskapsrik informasjon har serien vekket interesse hos de fleste nordmenn.

Vi har gjennom 6 bøker blitt bedre kjent med det norske kongehuset, Norges historie, det norske samfunn og den norske befolkning. Vi har tatt del i krig og fred tids historie. Bind 7 tar oss enda engang tilbake til krigstiden. Her får vi beretningen om et lite lands rolle i en krig der verdener forgår og sivilisasjoner styrter i grus.

Tor Bomann-Larsen nye bok handler om Haakon VII rolle i Norges historie. Her skildres hans store betydning for kongehuset, samfunnet og befolkningen. Boken tar for seg de fem årene krigen befant seg på fremmed jord.

I denne boken får vi bli med kongen og hans råd i London og etableringen av de to alternative regjeringer i Oslo. Begge manglet parlamentarisk fundament.

Leserne får ta del i den ene som flyttet inn på Slottet og den andre som satt gjemt bak okkupasjonens blendingsgardiner. Her legges det fram kunnskapsrik beretninger om den ene som var baserte på nazistisk militærmakt og den andre som bygget en hær i det skjulte.

Blant folket som omtales, er Kronprinsen en av de viktigste. Han som dro med sin far og den lovlige regjeringen i det kjempende Storbritannia.

I tillegg får vi ta del i ny kunnskap om Märtha, som innledet et nært forhold til mannen som hadde satt seg fore både å vinne krigen og å sikre freden. President Roosevelt pekte på Norge som et eksempel for verdens folk.

Dette er en litterær tidsreise gjennom den norske historie. Denne boken er fortsettelse på serie som har betydd mye for den norske befolkning. Tor Bomann skildrer spenningen som foregikk på en interessant og kunnskapsrik måte. Vi får ta del i et kongehus, et samfunn og et land under krigen. Her legges det fram og kongehusets valg under krigen og hvordan deres oppførsel fikk konsekvenser for nordmenn i det krigsherjede Norge.

Bind 7, "Hjemlandet" av Tor Bomann – Larsens er en historisk perle av en bok. Jeg har dermed valgt å gi terningkast 5! For en fortsettelse, for en serie og for en glede det blir å lese neste bind. Jeg gleder meg.

Bakside informasjon om boken:

"Aldri var Haakon VII rolle i Norges historie av større betydning enn i de fem årene han befant seg på fremmed jord. Med kongen og hans råd i London, etablerte det seg to alternative regjeringer i Oslo. Begge manglet parlamentarisk fundament. Den ene flyttet inn på Slottet, den andre satt gjemt bak okkupasjonens blendingsgardiner. Den ene baserte seg på nazistisk militærmakt, den andre bygget en hær i det skjulte. Kronprinsen var med sin far og den lovlige regjeringen i det kjempende Storbritannia. På den andre siden av havet etablerte kronprinsesse Märtha et nært forhold til mannen som hadde satt seg fore både å vinne krigen og å sikre freden. President Roosevelt pekte på Norge som et eksempel for verdens folk."

Med hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Hjemlandet. Lokalisert 12.11.2016 på Internett https://www.cappelendamm.no/_dokumentar/biografier/hjemlandet-tor-bomann-larsen-9788202452643

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top