En solid innsikt i ulike forhold om barn og barndom!

Forlag: Fagbokforlaget

Sjanger: Historie

Forfatter: Tora Korsvold

Sider: 201

Kilde: Pocket

"Perspektiver på barndommens historie", er en historisk bok som handler om barn og barndom gjennom historien.

Boken er skrevet av Tora Korsvold, professor i førskolepedagogikk ved Dronning Mauds Minne høgskole for barnehagelærerutdanning og professor II ved Universitetet i Agder.

Tora har skrevet en kunnskapsrik, sterk og viktig bok. Den presenterer et tema som både har motsetninger og paradokser som følge av endringer som har funnet sted. Korsvold er dyktig i sin framstilling av kunnskapen. En viktig historisk bok.

Boken tar for seg perspektiver ved barndommens historie. Den gir deg, som leser innsikt i ulike forhold om barn og barndom i vår nære historie. Den beskriver barndommens historie som både er en kompleks, mangetydig og utfordrende oppgave.

Vi blir kjent med dagens samfunn, ved store og raske endringer av historiske perspektiver oh er mer aktuelt enn noensinne. Tora gir deg oversikten over nasjonale og globale utfordringer, der det krever kunnskap, innsikt og refleksjon om hvordan barndommen endrer seg.

Perspektiver på barndommens historie, bidrar med innsikt som kan underbygge tolkninger av aktuelle samfunnsforhold, som velferdsordninger, barnehage og skole, barns rettigheter, forbruk og nye medier.

I boken legger Tora vekt på at samfunnet har blitt mer kulturell og sosialt sammensatt. Den er spennende og kunnskapsrik. Boken er aktuell både innen samfunnsliv og kulturelt. Vi får en innføring i mangfold.

Toras bok har jeg valgt å gi terningkast 5! Jeg er meget imponert over Toras avhandling.

Bakside informasjon om boken:

"Perspektiver på barndommens historie gir innsikt i ulike forhold om barn og barndom i vår nære historie. Å skrive om barndommens historie er både en kompleks, mangetydig og utfordrende oppgave. I dagens samfunn med store og raske endringer er et historisk perspektiv mer aktuelt enn noensinne. Nasjonale og globale utfordringer krever kunnskap, innsikt og refleksjon om hvordan barndommen endrer seg. Perspektiver på barndommens historie bidrar med innsikt som kan underbygge tolkninger av aktuelle samfunnsforhold, som velferdsordninger, barnehage og skole, barns rettigheter, forbruk og nye medier. Forfatteren legger vekt på at samfunnet har blitt mer kulturelt og sosialt sammensatt, og at det i dag rommer et stort mangfold, men også flere motsetninger og paradokser som følge av endringer som har funnet sted."

Med historisk hilsen

Kilder:

Fagbokforlaget.no. (2016). Perspektiver på barndommens historie. Lokalisert 05.11.2016 på Internett https://www.fagbokforlaget.no/Perspektiver-på-barndommens-historie/I9788245016635

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top