Forlag: Humanist forlag

 

Sjanger: Historie/Land/Befolkning

 

Forfatter: John Færseth

 

Dato: 20.12.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Ukraina – Landet på grensen”, er en kunnskapsrik, spennende og politisk bok. “Ukraina”, betyr “landet på grensen”. John Færseth har skrevet boken om Ukraina. Landet som i mange hundre år har vært grenselandet mellom Europa og Russland. Et grenseland både geografisk og kulturelt. Et land som har vært preget av samspill og konfrontasjoner med naboene både i øst og i vest. Dette er en spennende, sterk og interessant bok om landet som er viktig for Vladimir Putin og hans eurasiske prosjekt.

Boken tar for seg høsten 2013, da det startet en revolusjon i Ukraina. En samar­beidsavtale med EU ble vraket til fordel for en tilsvarende avtale med Russland. Folk tok til gatene i protest mot avtalen og mot den stadig mer autoritære og korrupte presidenten Viktor Janukovytsj, som svarte med å sette hardt mot hardt. Et halvt år senere hadde Russland annektert Krim i strid med all internasjonal lov, lenger øst var ukrainske regjeringsstyrker i kamp med russiskstøttede opprørere. Utfallet er usikkert: Vil Ukraina ende opp som et demokrati av vestlig type, eller komme tilbake i den russiske interessesfæren.

Forfatteren har tilbragt mye tid i Ukraina våren 2014. Der har han møtt mange av menneskene bak avisoverskriftene. Gjennom tiden i Ukraina har John, gjort enormt research arbeid. Dette er en velskrevet og skremmende bok om Ukraina. Et land som på grensen, har gitt den historiske bakgrunnen for den ukrainske revolusjonen og et unikt innblikk i dagens konflikt. Dette er en spennende, politisk, geografisk, historisk, sterk, brutal og realistisk bok om Ukraina.

John Færseth får terningkast 4 av meg!

 

Bakside informasjon om boken:

“Høsten 2013 startet en revolusjon i Ukraina. En samar­beidsavtale med EU ble vraket til fordel for en tilsvarende avtale med Russland. Folk tok til gatene i protest mot avtalen og mot den stadig mer autoritære og korrupte presidenten Viktor Janukovytsj, som svarte med å sette hardt mot hardt. Et halvt år senere hadde Russland annektert Krim i strid med all internasjonal lov, lenger øst var ukrainske regjeringsstyrker i kamp med russiskstøttede opprørere. Utfallet er usikkert: Vil Ukraina ende opp som et demokrati av vestlig type, eller komme tilbake i den russiske interessesfæren? Eller blir det full borgerkrig? Er det fortsatt mulig for Ukraina å bli en bro mellom øst og vest etter Russlands overtramp?”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Humanistforlag.no. (2014). Ukraina. Lokalisert 21.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top