Forlag: Humanist forlag

 

Sjanger: Politisk/Verktøy/Kritikk

 

Forfatter: Mona Hide Klausen og Kjetil Hope

 

Dato: 20.12.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Skepsis”, er et kunnskapsrik verktøy under kritisk vurdering av påstander. Mona Hide Klausen, gir deg innsikt i hvorfor vår egen private overbevisning ikke kan stoles på. Dette er en underholdende og fengende bok.

I vårt samfunn skortes det ikke informasjon. Det meste finnes bare noen tastetrykk unna. Evnen til å vurdere informasjonen er litt vanskeligere å skaffe seg. Ikke bare må man ha kunnskap, man må også ha kunnskap om hvordan man skaffer seg kunnskap. Hva er sannsynligvis sant? Hvordan og hvor sikkert kan vi vite noe?

Man må også vite hvordan noe som presenterer seg som kunnskap, uten å være det, ser ut, og verktøy til å vurdere det med. Og trening. Masse trening.

Dette er en interessant, kunnskapsrik og kritisk bok. Den lære leserne å vurdere informasjon kritisk. “Skepsis”, er verktøyet for å kunne forstå og vurdere påstander kritisk. Forfatteren gir oss lesere innsikt i hvorfor vår egen private overbevisning ikke alltid er til å stole på. Den er fengende fra første til siste side. Mona Hide Klausen gir deg guiden til kritisk tenkning.

Jeg har valgt å gi “Skepsis”, terningkast 5! Dette er en guide de fleste bør lese.

 

Bakside informasjon om boken:

“Det skorter ikke informasjon i vårt samfunn. Det meste finnes bare noen tastetrykk unna. Evnen til å vurdere informasjonen er litt vanskeligere å skaffe seg. Ikke bare må man ha kunnskap, man må også ha kunnskap om hvordan man skaffer seg kunnskap… Hva er sannsynligvis sant? Hvordan og hvor sikkert kan vi vite noe? Man må også vite hvordan noe som presenterer seg som kunnskap, uten å være det, ser ut, og verktøy til å vurdere det med. Og trening. Masse trening.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Humanistforlag.no. (2012). Skepsis. Lokalisert 21.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top