Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Roman/Historisk/Saga

 

Forfatter: Gunhild Haugnes

 

Dato: 20.12.2016

 

Sider: 336

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Romanen blir utgitt av Juritzen forlag og det er Gunhild Haugnes som er forfatter av denne boken.

Haugnes bok handler om Frøydis Eiriksdatter. Som er en av vikingtidens mest markante kvinneskikkelser. Hun lever et barskt liv mellom steile fjell og veldige breer innerst i en grønlandsk fjord. Frøydis dyrker Frøya, Tor, Odin og de andre norrøne gudene. Hun må gifte seg med den litt veike storbonden Torvard, men det er andre menn som får blodet hennes til å bruse – og hennes barn har ulike fedre.

Frøydis hegner om sin frihet, følger sine lyster og er like stri som sin far, Eirik Raude. Hun følger i sin halvbror Leiv Eirikssons fotspor og leder to eventyrlige seilaser til Vinland. Kjærlig, kvinnekamp og mektig historie. Dette er en fortelling som sitter lenge i.

Gunhild har skrevet en ekstremt spennende roman. Leserne tas med tilbake til vikingtiden og vi blir kjent med Frøydis Eiriksdatter. Hun regnes for å være en av vikingtidens mest markante kvinneskikkelser. Dette er en brutal, spennende, realistisk og skremmende roman.

Liker dere spenning, kvinnelige skikkelser og vikingtiden. Da kan du glede deg til utgivelsen av denne romanen. Denne romanen egner seg også for lesere som liker kriminalromaner.

Så bli med på en ekstremt spennende reise tilbake i tid. Jeg har valgt å gi Gunhild’s roman terningkast 5! En roman du virkelig kan glede deg til!

 

Bakside informasjon om boken:

“Frøydis Eiriksdatter er en av vikingtidens mest markante kvinneskikkelser. Hun lever et barskt liv mellom steile fjell og veldige breer innerst i en grønlandsk fjord. Frøydis dyrker Frøya, Tor, Odin og de andre norrøne gudene. Hun må gifte seg med den litt veike storbonden Torvard, men det er andre menn som får blodet hennes til å bruse – og hennes barn har ulike fedre. Frøydis hegner om sin frihet, følger sine lyster og er like stri som sin far, Eirik Raude. Hun følger i sin halvbror Leiv Eirikssons fotspor og leder to eventyrlige seilaser til Vinland. Kjærlig, kvinnekamp og mektig historie. Dette er en fortelling som sitter lenge i.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Juritzen forlag. (2017). Kvinnen ved jordas kant. Lokalisert 20.12.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top