En kunnskapsrik og omfattende reise gjennom sjakkens historie!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Historie/Kultur

Forfatter: Atle Grønn

Sider: 312

Dato: 30.03.2017

Kilde: E- Bok

Selve anmeldelsen:

Atle Grønn har laget en velskreven og kunnskapsrik bok om sjakkens historie og kultur. Leserne blir her kjent med profilerte sjakkspillere og deres triumfer.

"Sjakken eller livet" er en spennende, kunnskapsrik og givende dannelsesreise gjennom sjakkens ulike skjebner. Leserne får her et fascinerende innblikk i sjakkens verden og hvor stor interesse det stilles rundt spillet.

Dette er en solid og viktig bok, det en vil kalle en biografi om sjakk. Atle Grønn viser sitt talent som forfatter og har skapt en underholdende og humoristisk bok.

Forfatteren gir som nevnt leserne et omfattende innblikk i sjakk som kultur og historie. Dette er en annerledes bok om sjakk. En dannelsesreise som strekker seg gjennom historien. Leserne blir kjent med epoker av sjakken's historie. Et litterært mesterverk som virkelig kan anbefales for de som kjenner og ikke kjenner til sjakk.

Atle Grønn har skrevet en hyllest til sjakk som underholdning og humor. Leserne blir kjent med de ulike livssituasjoner og folket som driver med sjakk og er besatt av spillet.

Grønn er en av Norges fremste sjakkeksperter og byr på varme møter med mennesker som nærmest må ta det eksistensielle valget, sjakken eller livet.

Han formidler historien på en sjarmerende, humoristisk og kjærlig måte. Leserne får innsikt i sjakkverden fra innsiden, og leserne får et glimt av personlige tragedier og triumfer.

Grønn, som har spilt mot Magnus Carlsen flere ganger, forteller hva som gjør Carlsen til verdens beste spiller. Han forteller om sitt møte med Magnus.

"Sjakken eller livet" er en rikt illustrert, innholdsrik og kunnskapsrik bok. Leserne får også historien om den unge verdensmesterens motstandere og forgjengere i kongerekka; de store personlighetene som til sammen teller seksten klassiske verdensmestere siden 1886.

Min konklusjon av boken:

Atle Grønn tar i boken "Sjakken eller livet", leserne gjennom sjakkens historie og kultur. Dette er en underholdende, humoristisk og spennende beretning om sjakk som spill, hobby og livs interesse.

"Sjakken eller livet" er en spennende, kunnskapsrik og givende dannelsesreise gjennom sjakkens ulike skjebner.

Sjakk har i nyere tid vekket stor interesse. Det er ingen tvil om at denne boken bidrar til større interesse og forståelse. Du blir bedre kjent med sjakk som underholdning og historie.

En morsom og fascinerende biografi om sjakket. Leserne blir i denne boken, kjent med profesjonelle spillere og leserne får innsikt i folk som har valgt mellom sjakket og livet.

Boken er rikt illustrert og jeg har etter å ha lest denne litterær godbiten, blitt bedre kjent med sjakk som kultur og historie.

Den er langtrukken og passer best for folk som er interessert i sjakk. Men en ting er sikker, du blir bedre kjent med sjakk som fenomen.

Mitt terningkast for boken:

–4

Bakside informasjon om boken:

"Sjakken eller livet er en annerledes bok om sjakk, en reise i sjakkens historie og kultur og en hyllest til dem som i ulike livssituasjoner er besatt av spillet. . Atle Grønn er en av Norges fremste sjakkeksperter og byr på varme møter med mennesker som nærmest må ta det eksistensielle valget: sjakken eller livet. Han formidler med humor og kjærlighet sjakkverden fra innsiden, og lar oss få et glimt av personlige tragedier og triumfer. Grønn, som har spilt mot Magnus Carlsen flere ganger, forteller hva som gjør Carlsen til verdens beste spiller. Leserne får også historien om den unge verdensmesterens motstandere og forgjengere i kongerekka; de store personlighetene som til sammen teller seksten klassiske verdensmestere siden 1886."

Med litterær hilsen

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Sjakken eller livet. Lokalisert 30.03.2017 på Internett https://www.cappelendamm.no/_sjakken-eller-livet-atle-grønn-9788202527952

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top