Forlag: Universitetsforlaget

 

Sjanger: Faktabok

 

Forfatter: Lars Fr. H. Svendsen

 

Sider: 152

 

Dato: 10.09.2017

 

Kilde: E- bok

 

Selve anmeldelsen:

“Hva er filosofi”

Lars Fr. H. Svendsen har med kritisk blikk skrevet et kunnskapsrikt essay om filosofiens historie. Leserne blir i denne litterære godbiten kjent med de flere filosofiens vesen, formål og muligheter som har preget verdenshistorien gjennom flere år hundrer.

Forfatteren har skrevet en omfattende framstilling av filosofiske disipliner. Gjennom diskusjoner og fremstillinger, gjør forfatterne leserne kjent med vitenskap, litteratur og historie.

Gjennom 152 sider presenteres en kritikk av dagens akademiske filosofi. Den har mistet kontakten med den allmennmenneskelige dimensjonen. Det utgjør dens grunnlag og gir den betydning. Først når filosofien setter vår selvforståelse på spill, blir den relevant.

Dette er en viktig bok for å kunne forstå historiske personer og begivenheter. “Hva er filosofi” er en bok som virkelig kan anbefales. Dette er en engasjerende og omfattende fremstilling av filosofien som har preget menneskers tanker og ideer.

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Boken munner ut i en kritikk av dagens akademiske filosofi: Den har mistet kontakten med den allmennmenneskelige dimensjonen som utgjør dens grunnlag og gir den betydning. Først når filosofien setter vår selvforståelse på spill, blir den relevant.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2003). Hva er filosofi. Lokalisert 10.09.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top