Et ran, en spennende historie og en bok av de sjeldne!

Forlag: Spartacus forlag

Sjanger: Kriminaldokumentar/Fakta/Samfunn

Forfatter: Erling Folkvord

Kilde: Pocket

 

Dette er en kriminaldokumentar og en bok som både er spennende, kunnskapsrik og samfunnskritisk.

Forfatter Erling Folkvord gir en framstilling av det norske samfunn.

Vi blir her kjent med to sider av et samfunn der korrupsjon og lovbrudd begås ofte.

Med tittelen “Det store Oslo – ranet”, mener forfatteren at salget av sykehusboliger var et ran fra Oslo befolkningen i 2001. 

Boken kler samfunnet nakent og tar deg med dypt ned i et samfunn preget av elendighet og glede. 

Dette er en bok som tar for seg hvordan Norge jobber i bakgrunnen og offentlig. En bok av de sjeldne. En bauta av de få.

Dette er en kunnskapsrik, spennende og samfunnskritisk.

Erlings bok har jeg valgt å gi terningkast 4.

Til tider langtrukket, men spennende og kunnskapsrik!

 

Bakside informasjon om boken:

“Salet av sjukehusboligane i 2001 var eit ran av Oslo-befolkninga, meiner forfattar Erling Folkvord. Ei gruppe spekulantar jakta på ein supergevinst da Bystyret la ut 18  leigegårdar på billigsal. Dei få utvalde som ville kjøpe, måtte ha politikarhjelp i Rådhuset. No samlar Folkvord trådane og dokumenterer kven dei var. I boka presenterer han nye opplysninger, om politikarane og om finansfolka som deltok i det store pengespelet.
 
Motstanden vart hard. Dei møtte veggen, både dei som trudde dei raskt skulle bli svært rike, og dei gode hjelparane på toppen i Oslo-politikken. Regjeringa kom óg inn på banen. Ei lokal Oslo-sak vart rikspolitikk. I jakta på milliard-gevinsten tydde ein eller fleire av aktørane til metodar ingen tidlegare hadde brukt i Oslo-politikken.”

 

Med bokhilsen!

 

Kilder:

Spartacus.no. (2015). Det store Oslo-ranet. Lokalisert 16.10.2016 på internett http://www.spartacus.no/index.php?ID=Bok&ID2=817 

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top