Nært, varmt og personlig møte med Bjørn Eidsvåg

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Biografi

 

Forfatter: Bjørn Eidsvåg

 

Sider: 200

 

Terningkast: 5

 

Dato: 06.12.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Så nært har vil aldri kommet inn på Bjørn Eidsvåg. I løpet av 200 velskreven, tettsittende og lettleste sider, åpner han hele sitt hjerte for leserne, og byr på en personlig, sterk og ærlig beretning om sine livserfaringer på godt og vondt. Jeg både tørket tårer, ble sjokkert og kjente på aggresjon, da jeg leste denne godhjerta og rørende biografien.

Mange vil kjenne seg igjen i Bjørn Eidsvågs skildringer og beskrivelser. Her blotter han seg helt, og åpner sin inste grind, og ønsker leserne velkommen til sin helt unike, spesielle og sterke livshistorie. En Berg-og-dalbane du sjelden har opplevd maken til i biografier før.

Bjørn Eidsvåg er en folkekjær artist og ordinert prest, og står bak hele 27 album siden debuten i 1976. Han har blitt tildelt Spellemannprisen hele fire ganger, og står bak suksessforestilling Etterlyst: Jesus.

Alle vet at Bjørn Eidsvåg er en kristen, poetisk og dyktig artist, som skriver tankevekkende og gripende sanger med moralsk preg. De fleste med inspirasjon fra kristendommens skrifter. Sanger som både får deg til å gråte og smile, de fleste veldig følelsesladde. Men at han skulle servere en så fantastisk og særegen biografi, som til og med er bedre enn enkelte av hans sanger, ja det var vanskelig å forestille seg.

Bjørn Eidsvåg er en av få artister i Norge, som jeg liker samtlige sanger av. Hver gang jeg er nede, skrur jeg på Eidsvåg, og brått blir jeg glad. Så det å få servert en slik praktfull biografi fra artisten fra Sauda, var ren ønsketenkning, og jeg ble jublende glad da jeg så at denne skulle bli utgitt.

For det er sjeldent biografier treffer meg såpass mye, og setter alle følelser i sving. Men med «Tro og trass», klarte Bjørn Eidsvåg både gjør meg glad, opprørt og trist, dette på en velsmakende måte. Dette er vell en av høstens viktigste biografier. Dette er boken de fleste kristen, bør lese, den er så sterkt, hjerteskjærende, tankevekkende og gripende skrevet.

Bjørn Eidsvåg er rett på sak i denne biografien. De fleste vil kjenne seg igjen i artistens formuleringer. Artisten bruker velkjent fortellerstemme på de store spørsmålene i livet. Han kaller seg kristen, men han vil være det på sin egen måte. Eidsvåg har levd et liv i tro og trass fra oppveksten i Sauda, via formende studieår og famlende musikalske forsøk til dagens status som folkeeie. Fra perm til perm byr han på høydepunkter fra en lang og suksessrik karriere og deler samtidig ut spark til kirkens mørkemenn og måten de forvalter sannheten på.

Bjørn Eidsvåg er en artist som kan spilles til enhver sammenheng. Han er vell det vil kan kalle en moderne kristen. Med «Tro og trass» byr han på filosofisk klokskap og varm humor. Dette er en biografi som vil overbevist ateist, om at Gud er viktig og religion avgjørende for livet til folk. Selv de ikke-troende, vil oppleve en religiøs vekkelse når de leser denne biografien.

Dette er en praktfull biografi, som du bør lese. Den er så sterk, personlig og ærlig, for når du først har startet å lese denne biografien, ja da er løpet kjørt, da blir du sittende i dine egne tanker, sammen med Bjørn Eidsvåg, slite med å lukke boken, og prise deg evig takknemlig for at du har lest denne boken, når siste side er fortært. Ja folkens, kristen eller ei, troende eller ateist eller man eller kvinne, dette er boken for deg.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Bjørn Eidsvåg bruker sin velkjente fortellerkraft på de store spørsmålene i livet. Han kaller seg kristen, men han vil være det på sin egen måte. Eidsvåg har levd et liv i tro og trass ¿ fra oppveksten i Sauda, via formende studieår og famlende musikalske forsøk til dagens status som folkeeie. Her byr han på høydepunkter fra en lang og suksessrik karriere og deler samtidig ut spark til kirkens mørkemenn og måten de forvalter sannheten på.

På bedehuset møtte vesle Bjørn den snille Jesus. Ettersom Eidsvåg ble eldre forandret dette bildet seg. Var Jesus egentlig noe å tro på? For å finne svar på hva det kristne budskapet betyr og hva slags rolle det har i eget liv, stiller Eidsvåg seg de grunnleggende spørsmålene: Hva er viktig for meg, og hvilke verdier navigerer jeg etter? Hva har formet meg og hva er jeg lært opp til å tro på? Og holder det vann?”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2019). Tro og trass. Lokalisert 06.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top