Fornøyelig og forrykende god strikkeroman

Forlag: Vormedal forlag

 

Sjanger: Humoristisk roman

 

Forfatter: Bjørn-Harald Mydland

 

Sider: 173

 

Terningkast: 4

 

Dato: 05.12.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Det fins per dags dato et drøss av hobbybøker av alle slag. Strikkebøker, heklebøker og sybøker, det finnes så uendelig mange utgivelser, og noe for en hver smak. Det skal mye til for å ikke finne en passende match når det kommer til hobbybøker.

Men når det er sagt, finnes det få strikkeromaner. Jeg tror faktisk Bjørn-Harald Mydland livlige, sjarmerende, rørende, gripende og humoristiske debut, “Herrestrikkeklubben” er den eneste av sitt slag. Jeg vil faktisk dra det så langt, å si at dette hadde blitt en fantastisk bra film. Jeg håper vi får denne fortellingen servert på deg store lerrete.

Da jeg leste denne svært korte og spesielle fortellingen, ble jeg bergtatt allerede fra første setning. Bjørn-Harald Mydland er en mester i å skildre små øyeblikk og beskrive store hendelser. Jeg lo godt gjennom disse litt over 170 sidene, jeg fikk en så god latter, at jeg tørket tårer. Den var så hysterisk morsom, at den var svært vanskelig å legge fra seg.

Mydland er en forfatter som på en forbilledlig og detaljer måte, har klart å skape en sær, spesiell, gripende og uvanlig god roman. Og om menn, som stater en strikke klubb, det er svært spesiell, og en rimelig fengende leseopplevelse. “Herrestrikkeklubben” er vell en av de bedre romanen jeg har lest i år. Jeg håper det kommer flere bøker fra denne forfatteren, og at det en gang blir filmatisering av historien.

For selv om boken var bra, var det flere plasser jeg skulle ønske forfatteren hadde kortet historien ned. Men selv om den var litt lang noen plasser, hadde den kanskje blitt for kort til å være en roman. Så håper neste bok blir lengre, men kortere i handlingsforløpet. Så folkens, dette er virkelig en roman, dere bør skaffe dere. Grip muligheten til å få en fortreffelig, underholdende og fengende leseopplevelse. Du vil ikke angre, tro meg!

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Herrestrikkeklubben – er ei fornøyelig fortelling om Arne Bjarnesen, ein rekneskapsfører i 50-årsalderen, som har strikking som hobby. Ein dag møter han andre menn i heimbyen sin som også strikkar i løyndom. Saman dannar dei “Herrestrikkeklubben”.

I tillegg til å strikka, nøstar dei opp i strikkehistoria og fortel når strikkekunsten kom til Europa og Noreg. Dei finn blant anna ut at det var menn som i byrjinga dreiv med strikking.

Predikanten Hans Nielsen Hauge var blant dei som byrja med strikkekunsten i Noreg. Då han vandra frå bygd til by som predikant, brukte han å strikka mens han gjekk. Ein dag “Herrestrikkeklubben” har møte på den lokale pub’en, finn dei ut at dei vil arrangere ein konkurranse kor deltakarene skal gå ei løype medan dei strikkar.”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Vormedalforlag.no. (2019). Herrestrikkeklubben. Lokalisert 05.12.2019 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top