Svært alvorlig og meget dramatisk debutroman

Delt omsorg

Forlag: Aschehoug forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Helga Feiring

 

Terningkast: 5

 

Sider: 224

 

Dato: 26.11.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Helga Feiring fra Oslo er utdannet kunsthistoriker og er arkitekt. “Delt omsorg” er hennes debut som forfatter, og er en velskreven og lettlest sidevender av en roman, som både er alvorlig og dramatisk. Feiring er en svært sterk fortellerstemme, og serverer gjennom 224 sider en bunnsolid og tankevekkende historie. Den griper fatt i deg som leser, og gjør deg fryktelig rørt. Den viser hvordan et tilsynelatende lykkelig liv, kan snus til det motsatte. Det er klart at moralen er at selv om en opplever nedgang i livet, er det viktig å ikke gi opp. På grunn av de svært gode skildringene av Norunns liv, er det lett å relatere seg til historie. Den er på mange måter svært dagsaktuell til vårt samfunn. Og jeg tror mange familier, ungdommer og studenter hadde hatt godt av å lese den, litt humor er det også blandet inn. Alt for å gjøre dette til en fornøyelse å lese. Dette er en slags berg-og-dalbane fortelling, som gjør store inntrykk, tro meg, dette er leseverdig litteratur.

Forfatteren scorer på å være direkte og ærlig, ingen tvil om at hun har hentet inspirasjon fra virkeligheten. Det at hun har et meget voksent språk, og ikke tuller det til med et jålete beskrivelser og flåsete skildringer, gjør at hun skiller seg ut som en svært dyktig debutant. Hun overdriver ikke, og er meget realistisk i sitt syn på dagens samfunn. En forfatter jeg virkelig gleder meg til å lese mer av framover. Helga Feiring har gjort en meget god jobb, og imponerer med sitt detaljerte bilde av dagens voksne, den lykken og den sorgen en kan oppleve i sitt liv, det er svært godt levert.

Helga Feiring viser med “Delt omsorg” en kvinne som tvinges til ny forståelse om hvordan man viser omsorg for sine nærmeste, og seg selv. Jeg bare elsker tittelen, den sier så ufattelig bra, hva denne fortellingen skal handle om. Det handler om delt omsorg om barna i familien, mellom far og mor. Og det traff meg langt inn i hjernebarken og hjerteroten, at det var sabla bra at jeg fikk oppleve dette svært dyktige debutant-talentet. Så jeg gleder meg allerede til mer samfunnskritiske romaner fra Helga Feiring, for dette kan hun, og det noe så inderlig godt.

 

Vaskeseddel informasjon om boken:

“Snart har Norunn levert masteroppgaven, og da er alt på plass: samboer, datter på tre, leilighet, venner, etter hvert kanskje også jobb.
Men så går Endre fra henne, og alt må tenkes på nytt. Norunn husker ikke hvem hun var før hun møtte Endre, oppgaven er bare rot, hun står i fare for å miste både leiligheten og støtten fra Lånekassen. Og når datteren slår og spytter, er det vanskelig å vite hva som er verst: å være alene eller å være alene med en treåring.”

 

Med førjulshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Aschehoug.no. (2019). Delt omsorg. Lokalisert 26.11.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top