Forlag: Lydbokforlaget

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Helga Flatland

 

Innleser: Christoffer Hag Maure

 

Spilletid: 7 timer

 

Dato: 30.03.2017

 

Kilde: Lydfil

 

Selve anmeldelsen:

Helga Flatland har med “Vingebelastning” laget en velskreven roman om dessertgenerasjonen og samtidens lykkeforventninger. Forfatteren tegner et realistisk og troverdig bilde av dessertgenerasjonen. Hun tar for seg selvrealisering på en unik måte. Dette er en gripende, sterk og unik roman som Christoffer Hag Maure leser på en fengende og fascinerende måte.

Leserne blir i “Vingebelastning” kjent med Andreas. Han er 30 år og tilsynelatende en representant for de unge og vellykkede i Oslo anno 2014.

Han tilhører en generasjon som er blitt fortalt at de kan bli akkurat hva de vil, velge hva de vil, og gjøre hva de vil.

Andreas har også fått alt han forestilte seg at han skulle få. Han har egen leilighet, jobber i et anerkjent kommunikasjonsbyrå og er samboer med Hanna som jobber i NRK. Noe er likevel feil, han er ikke så lykkelig som han burde vært.

Når Andreas blir utsatt for en ulykke og mer eller mindre tilfeldig fanges opp av det psykiatriske helsevesenet, får han raskt en lettere psykisk diagnose.

Han blir sykemeldt og han omfavner den nye livsstilen som en mulighet. Samtidig blir alle hans mellommenneskelige relasjoner satt på prøve idet han går inn for å finne svarene.

 

Min konklusjon for boken:

Takket være Christoffer Hag Maure, er dette en fengende lydbok. Han leser romanen på en forståelig måte. Det er vanskelig å ikke la seg rive med gjennom de 7 timene med underholdning og humor.

Helga Flatland har skrevet en gripende roman on dessertgenerasjonen. Den tar samtiden på kornet med sine lykkeforventninger og krav om selvrealisering. Forfatteren forteller om Andreas som i sin sjelenød er generasjonens stemme.

Det er få som Innleser lydbøker bedre enn Christoffer Hag Maure. Hans stemme, er fengende og det er vanskelige å legge bort lydboken. “Vingebelastning” er virkelig en lydbok som kan anbefales. En underholdende og humoristisk godbit. Det er vanskelig å la være å ikke bli begeistret over Helga Flatland’s beskrivelser og skildringer.

 

Mitt terningkast for boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Andreas på 30 år er tilsynelatende en representant for de unge og vellykkede i Oslo anno 2014. Han tilhører en generasjon som er blitt fortalt at de kan bli akkurat hva de vil, velge hva de vil, og gjøre hva de vil. Andreas har også fått alt han forestilte seg at han skulle få – han har egen leilighet, jobber i et anerkjent kommunikasjonsbyrå og er samboer med Hanna som jobber i NRK. Noe er likevel feil, han er ikke så lykkelig som han burde vært.

Når Andreas blir utsatt for en ulykke og mer eller mindre tilfeldig fanges opp av det psykiatriske helsevesenet, får han raskt en lettere psykisk diagnose. Han blir sykemeldt og han omfavner den nye livsstilen som en mulighet. Samtidig blir alle hans mellommenneskelige relasjoner satt på prøve idet han går inn for å finne svarene”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Lydbokforlaget.no. (2016). Vingebelastning. Lokalisert 30.03.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top