Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Arne Dahl

 

Sider: 368

 

Dato: 30.03.2017

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Arne Dahl har med “Utmarker”, skrevet sin beste kriminalroman til nå. Handlingen er realistisk og troverdig. Forfatteren byr på intens og dramatisk beskrivelser og skildringer.

“Utmarker” er den første boken i en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom. Det er bare å glede seg til fortsettelsen.

Kriminalromanen er dyster, brutal og alvorlig. Med denne starten, lover det godt for fortsettelsen på serien. Et litterært mesterverk av de sjeldne.

Romanen er ekstremt spennende og handler om Ellen Savinger. Hun er en 15 år gammel jente, som har vært forsvunnet i tre uker.

Sam Berger frykter at hun har blitt offer for en seriemorder, men kollegaene i stockholmspolitiet vil ikke lytte. Ingen kropp har dukket opp og ingen forbrytelse har skjedd.

Så kommer Sam i kontakt med mystiske Nathalie Fredén, som viser seg å ha uventet innsikt i saken.

Dette er en uhyggelig historie. Sams eget uhyggelige liv toner frem i løpe av romanen. Plutselig er det jegeren selv som blir jaget. Og i utmarkene venter en sannhet som altfor mange har interesse av å skjule.

 

Min konklusjon av boken:

“Utmarker” er en velskreven og ekstremt spennende kriminalroman. En av de beste kriminalromanene jeg har lest fra Sverige. Dette er en mørk, brutal, dramatisk og spennende roman. Den kan gi deg som leser, frysninger langt ned over ryggen.

Arne Dahl har skrevet et litterært mesterverk av de sjelden. Måten han beskriver og skildrer hendelser på i løpe av de godt over 368 siden, viser hans talent som forfatter.

Forfatteren byr på spenning, intriger, brutalt drapsvåpen og torturinstrumenter.

“Utmarker” er en thriller med høyt tempo. En skremmende, spennende og sjokkerende kriminalroman. Boken er realistisk og til tider vanskelig å legge fra seg. Når du først har begynt, klarer du ikke å slutte før siste setning er slukt.

Dette er Arne Dahl’s første boken i en ny serie om etterforskerne Sam Berger og Molly Blom. Starten på noe nytt og det er virkelig bare å glede seg til fortsettelsen.

Dette er virkelig en bok jeg kan anbefale. Forfatteren byr på solid spenning fra første til siste side. En mørk, uhyggelig og dramatisk historie samlet mellom to permer. Denne romanen kan virkelig anbefales.

 

Mitt terningkast for boken:

–6

 

Bakside informasjon om boken:

“Ellen Savinger er 15 år, og hun har vært forsvunnet i tre uker.

Sam Berger frykter at hun har blitt offer for en seriemorder, men kollegaene i stockholmspolitiet vil ikke lytte: Ingen kropp, ingen forbrytelse.

Så kommer Sam i kontakt med mystiske Nathalie Fredén, som viser seg å ha uventet innsikt i saken. En historie med uhyggelige forgreininger til Sams eget liv toner frem, og plutselig er det jegeren selv som blir jaget. Og i utmarkene venter en sannhet som altfor mange har interesse av å skjule.”

 

Med spennende hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Utmarker. Lokalisert 30.03.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top