Anmeldelse av Bo Svernströms Bok “Ofrenes offer”:

Ofrenes offer av Bo Svernström (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Bo Svernström

 

Sider: 464

 

Dato: 09.02.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Ofrenes offer” er Bo Svernströms debut som forfatter. Dette er kvalitetskrim fra en av våre skandinaviske naboland. Spenningsforfatteren som er svensk, har gjort et innmari godt første inntrykk. “Ofrenes offer” er brutalt og heftig lesning, en helstøpt krim. Jeg gleder meg allerede til hans neste kriminalroman. Med “Ofrenes offer” får leserne servert alt en kriminalroman skal inneholde. Forfatteren byr på hardkokt og grotesk vold, verre enn Jo Nesbø og Lars Kepler. Men jeg synes personlig at Svernström, er et hakk bedre en Nesbø og Kepler. I “Ofrenes offer” er det ikke spart på noe, leserne får servert en hårreisende og nervepirrende handling mellom de to stive permer. Det er vanskelig å legge fra seg boken, for når en først har startet å lese sitter en klistret til sidene. Det er ingen tvil, Sverige har fått et nytt krim-geni, som jeg tror vil nå langt.

Flere brutale og tilsynelatende tilfeldige drap rammer Stockholm. Politiet forsøker desperat å finne en kobling eller et mønster. Kveldsreporter Alexandra Bengtsson er den første som skriver om saken. Men det som først ser ut til å være et oppgjør blant kriminelle, viser seg å være noe helt annet

Bo Svernström har med “Ofrenes offer” skrevet en temmelig brutal og intens kriminalroman. Den er innmari detaljert skrevet og ekstremt spennende. Den er såpass oppsiktsvekkende og engasjerende, at en til tider kan føle tilstedeværelse i handlingen. Den er krydret med gode beskrivelser av karakterene og gode skildringer av miljø, slik at helheten i boken blir en fengslende og medrivende leseopplevelse. Forfatteren byr på nærmere 500 sider med dramatikk, alvor og spenning. Det er ingen tvil, “Ofrenes offer” er noe av det beste jeg har lest av skandinavisk krim på lenge. Jeg håper neste bok fra forfatteren, kommer fort.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Flere brutale og tilsynelatende tilfeldige drap rammer Stockholm. Politiet forsøker desperat å finne en kobling eller et mønster. Kveldsreporter Alexandra Bengtsson er den første som skriver om saken. Men det som først ser ut til å være et oppgjør blant kriminelle, viser seg å være noe helt annet”

 

Med vinterhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). Ofrenes offer. Lokalisert 09.02.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top