Anmeldelse av Arne Dahls bok “Åpen sjø”:

Åpen sjø av Arne Dahl (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Arne Dahl

 

Sider: 336

 

Dato: 19.03.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Arne Dahl er pseudonym for Jan Arnald. Siden hans debut i 1998, har den svenske forfatteren utgitt hele elleve kriminalromaner om A-gruppen og fire bøker i Opcop-serien. I 2017 ble leserne introdusert for et splitter nytt og mørkt univers. “Utmarker” var første møte med etterforskerne Sam Berger og Molly Blom. Året etter fulgte forfatteren opp med “Innland” som var en intens og intrigefull leseopplevelse. I vinter er han igjen aktuell, denne gangen med “Åpen sjø” som er tredje bok i serien.

Jeg har lest samtlige kriminalromaner fra Arne Dahl og har personlig alltid hatt sansen for den svenske forfatteren. Da jeg leste hans nyeste kriminalroman “Åpen sjø”, fikk jeg frysninger langt ned over ryggen. Hvordan går det ann å skrive så bra? For dette er en brutal, dramatisk og klaustrofobisk leseopplevelse, som virkelig fenger allerede fra første setning. Gjennom 336 sider tas leserne med dypt inn i den mørkeste og den mest intense historien Arne Dahl har skrevet. Det er lenge siden jeg har fått så kraftig gåsehud, som jeg gjorde da jeg leste denne kriminalromanen. Måten forfatteren fanger øyeblikkene og gir dem liv gjennom tekst, ja det er imponerende. Dette er sjelden vare og kan nesten ikke sammenliknes med andre forfattere. “Åpen sjø” er helstøpt krim, fanget mellom to permer.

Sam Berger er mistenkt for et drap han ikke har begått, og Molly Blom ligger i koma. Berger flykter ut i skjærgården, der han venter på ordre fra Säpos øverste sjef. Men det er umulig å vite hvem han kan stole på, og hvem som har skjulte agendaer.

Noe Arne Dahl er en mester på, det er å gripe leserne og holde dem klistret til handlingen. Det er nesten helt umulig å stoppe å lese, og når boken er slukt, ja da kunne en ønske den var mye lengre. Forfatteren briljerer med å overgår seg selv, og serverer heftig spenning av internasjonalt format. Forfatteren klarer å tegner et såpass detaljert bilde av både miljøet og karakterene, at du nærmest får følelse av å være tilstede i historien. “Åpen sjø” er en leseopplevelse full av intriger, dramatikk og grøssende øyeblikk, som uten tvil gjør dette til en av de bedre nordiske kriminalromanene jeg har lest på lenge.

 

Terningkast av boken:

–6

 

Bakside informasjon av boken:

“Sam Berger er mistenkt for et drap han ikke har begått, og Molly Blom ligger i koma. Berger flykter ut i skjærgården, der han venter på ordre fra Säpos øverste sjef. Men det er umulig å vite hvem han kan stole på, og hvem som har skjulte agendaer.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). Åpen sjø. Lokalisert 19.03.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top