Forlag: Hobi forlag

 

Forfatter: Hogne Hongset

 

Sjanger: Kriminalroman/Samfunn

 

Dato: 12.08.2016

 

Sider: 397

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Hogne Hongset fjerde roman “Den femte dykkeren”, er en interessant, spennende og kunnskapsrik kriminalroman.

Hongset har igjen skrevet en bok du sent vil glemme. En roman med et alvorlig norsk samfunnstema. Romanen holder spenningen oppe fra første til siste side. “Den femte dykkeren”, drar deg dyp ned i den norske politikken. Romanen er bygget på et reel, alvorlig, skandaløs, spennende og sjokkerende samfunnsspørsmål. Det er ingen tvil om nordsjødykkerne og deres kamp om erstatning spiller en stor rolle.

Romanen viser en fiktiv handling bygget på det norske oljeeventyret. Boken handler først og fremt om pionerdykkerne, konsekvensene av deres arbeid og deres kamp om rettferdighet i ettertid. Hogne har skapt et ekte og spennende bilde på Norges historiens viktigste epoke. Dette er en sterk, sørgelig, dyster og spennende bok. Romanen mangler ikke på dramatikk og kunnskapsrik informasjon.

“Den femte dykkeren”, er en roman på 397 sider. Boken er som nevnt tidligere spennende fra første til siste side. Handlingen er lagt til oljeeventyret i Norge og nordsjødykkerne. Hognset har skapt en bauta og en viktig bok for det norske samfunn.

Romanen tegner et viktig kapittel i norsk historie. Noe som har satt dype spor i den norske stat og menneskeheten. På lik linje med Hognes tidligere romaner, er dette en kunnskapsrik og realistisk roman.

Hogne Hongset, har imponert igjen. Dette er en bok jeg sterkt kan anbefale, Spennende fra første til siste side. Jeg har derfor valgt å gi denne boken terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Den britiske veterandykkeren Brian Wilcox har levd det meste av sitt voksne liv i Norge. Han var med da Ekofiskfeltet ble funnet i 1969 og dykket i norsk sektor i til sammen flere tiår. Han har fulgt rettsakene som dykkerne har anlagt mot staten, helt fram til Høyesteretts dom. Sammen med andre veterandykkere ønsker han en aksjon for å få ny fokus på dykkersaken. Brian Wilcox bestemmer seg for at noen må dø, for at saken skal leve videre. Politiet i Oslo får etter hvert flere dødsfall å etterforske. Har kommersielle interesser tung innflytelse langt inn i det norske statsapparatet?”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy:)

 

Kilder:

Hobi forlag (2015). Den femte dykkeren av Hogne Hongset

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top