Forlag: PAX forlag

 

Sjanger: Kriminalitet/Dokumentar/Ulykke/Samfunn

 

Forfatter: Kjell Ola Dahl

 

Dato: 26.02.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Scandinavian Star – Katastrofen og skandalene” er en omfattende, grundig og spennende oversikt over hendelsesforløpet av brannen. Kjell Ola Dahl har laget en velskreven og kunnskapsrik bok om brannen som kostet flere menneskeliv. Brannen som førte til skandale. Leserne følger gjerningsmenn om bord og pengestrømmene rundt skipet i denne skremmende og sjokkerende boken.

Kjell Ola Dahl’s bok handler om passasjerskipet Scandinavian Star som brant natt til 7. april 1990. Da 159 menneskeliv gikk tapt, har saken vært omgitt av ubesvarte spørsmål, spekulasjoner og rykter. Flere timer etter at politiets antatte gjerningsmann selv var omkommet i brannen, må noen ha sørget for å holde brannen gående. Men hvem, og hvorfor?

Etter at en grasrotbevegelse for ny etterforskning gjennom mange år har drevet saken videre, iverksatte norsk politi i 2014 ny etterforskning, som i august 2016 konkluderte med at de ikke fant beviser på forsikringssvindel eller at det skulle være mer enn én gjerningsmann. Men politiet har oversett sentrale fakta, unnlatt å avhøre mistenkte og latt være å ettergå aktørenes forklaringer. Det kan virke som politiet er mer opptatt av å forsvare sitt eget omdømme enn å belyse saken ordentlig. Dermed er saken fortsatt et åpent sår, for de pårørende og i den norske offentligheten.

Kjell Ola Dahl gir i boken “Scandinavian Star – Katastrofen og skandalene” et realistisk og troverdig oversiktsbilde over hendelsen som kostet flere titalls menneskeliv. Boken tar for seg skandalene rundt ulykken og skandalene i ettertid. Forfatteren gir leserne politiets konklusjon og fremstiller saken i et nytt lys. Dette er en spennende bok som virkelig kan anbefales. Den er spennende, sjokkerende og skremmende på samme tid som den er realistisk og troverdig. Forfatteren gir leserne svar på flere spørsmål rundt ulykken.

“Scandinavian Star – Katastrofen og skandalene” er en bok jeg har valgt å gi, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Helt siden passasjerskipet Scandinavian Star brant natt til 7. april 1990, da 159 menneskeliv gikk tapt, har saken vært omgitt av ubesvarte spørsmål, spekulasjoner og rykter. Flere timer etter at politiets antatte gjerningsmann selv var omkommet i brannen, må noen ha sørget for å holde brannen gående. Men hvem, og hvorfor?

Etter at en grasrotbevegelse for ny etterforskning gjennom mange år har drevet saken videre, iverksatte norsk politi i 2014 ny etterforskning, som i august 2016 konkluderte med at de ikke fant beviser på forsikringssvindel eller at det skulle være mer enn én gjerningsmann. Men politiet har oversett sentrale fakta, unnlatt å avhøre mistenkte og latt være å ettergå aktørenes forklaringer. Det kan virke som politiet er mer opptatt av å forsvare sitt eget omdømme enn å belyse saken ordentlig. Dermed er saken fortsatt et åpent sår, for de pårørende og i den norske offentligheten.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

PAX.no. (2016). Scandinavian Star – Katastrofen og skandalene. Lokalisert 26.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top