Et omfattende analyse av norsk film!

Forlag: Montages (Tidsskrift)

 

Sjanger: Underholdning/Faktabok/Norsk film

 

Forfatter: Karsten Meinich (Redaktør) og Lars Ole Kristiansen (Redaktør)

 

Sider: 293

 

Dato: 07.10.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Analysen» er tidsskriftet Montages faste spalte på nett. På Montages.no analyserer en redaksjon av landets fremste filmvitere de nyeste norske kinofilmene. De holder leserne til enhver tid oppdatert og gir et grundig innblikk i aktuelle norske filmer.

Helt siden 2011, har nettstedet tatt et faglig dypdykk inn i hver eneste norske film på en profesjonell og dyktig måte. Redaksjonen gir analytiske tilnærmingsmåter og skribentenes interesseområder frontes gjennom personlige preferanser. Forfatterne av dette mesterverket ønsker å tilby filmskaperne en grundigere og omfattende tilbakemelding, som dog er bedre enn filmkritikken som gjøres idag. De ønsker også å gi publikums en bedre filmopplevelse og større forståelsen av de norske filmene de ser.

«Analysen – Norsk film 2016» er andre bok i serien til Montages. Endelig er flere av analysene samlet mellom to permer. Dette er en kunnskapsrik og underholdende fagbok, som en hver nordmann som elsker norsk film bør ha i hyllen. Enkelte av analysene legger vekt på det audiovisuelle, noen undersøker filmenes tematikk og andre har fokus på fortellerstil, samt tilknytning til spesifikke sjangre.

Den populære spalten «Analysen», har et ønske om å legge til rette for at norske filmvitere. Der de kan dele sin omfattende og varierte fagkunnskap med en stor leserskare.

Med støtte fra Fritt Ord, Norsk Filminstitutt og Kulturrådet har Montages laget en flott, lettlest og unik praktbok. Jeg elsker norsk film og har lenge ønsket at en slik bok skulle skrives, så endelig finnes en slik bok. Med et bredt utvalg av illustrasjonsfoto fra norske filmer, får leserne en billedlig innblikk i boken. «Analysene – Norsk film 2016» er en velskreven bok fullstappet kunnskap. Dette er en bok som virkelig kan anbefales.

Bør finnes i enhver bokhylle i norske hjem!

 

Kjøp bøkene her:

Analysen – Norsk Film 2015 (Montages)

Analysen – Norsk Film 2016 (Montages)

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Mellom disse permene finner du samtlige analyser fra 2016, signert landets fremste filmvitere. Tekstene i denne boken bærer preg av ulike analytiske tilnærmingsmåter, farget av skribentenes interesseområder og personlige preferanser. Enkelte legger særlig vekt på det audiovisuelle; andre undersøker filmenes tematikk, fortellerstil eller tilknytning til spesifikke sjangre. Foruten å styrke samtalen om norsk film, springer Analysen ut av et ønske om å legge til rette for at norske filmvitere kan dele sin omfattende og varierte fagkunnskap med en stor leserskare.»

 

Med høsthilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Montages.no. (2017). Analysene – Norsk film 2016. Lokalisert 07.10.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top