Nervepirrende svensk krim!

Forlag: Lydbokforlaget

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Kristina Ohlsson

 

Innleser: Bodil Vidnes-Kopperud

 

Spilletid: 11 timer og 47 minutter

 

Dato: 29.10.2017

 

Kilde: Lydfil

 

Selve anmeldelsen:

Endelig er Kristina Ohlsson’s nervepirrende debut “Askepott” tilgjengelig som lydfil. Dette er første bind i den brutale og intense serien med politietterforskeren Alex Recht og Fredrika Bergman i hovedrollen.

Det er Bodil Vidnes-Kopperud som har lest inn boken. “Askepott” er en dyster, hårreisende, brutal og nervepirrende kriminalroman. Kopperud leser på en suveren og fengende måte. Når en først har begynt å høre henne lese, er det vanskelig å trykke på pauseknappen.

Kristina Ohlsson har laget en velskreven kriminalroman som starter med at en liten jente forsvinner fra et tog i Sverige. I en annen del av Sverige lever en ung kvinne i skjul. Hun er redd for å bli funnet av mannen sin. En person hun en gang trodde skulle bli den prinsen. En hun hadde ventet på. Hun vet hvorfor jenta er forsvunnet og forbereder seg enda en gang på flukt.

Politietterforskningen ledes av den legendariske Alex Recht. Med seg på laget har han akademikeren Fredrika Bergman. Hun skulle vært fiolinist, men i stedet havnet hun hos politiet. Det er mye hardt arbeid å lede etterforskningen. Saken skal vise seg å være preget av ondskap, og snart må etterforskningsgruppen opp i samme tempo som gjerningsmannen om ikke ytterligere liv skal gå tapt.

Helt siden Kristina Ohlsson debuterte med “Askepott”, har hun utgitt flere intense, spennende og gripende utgivelser. Selv om “Askepott” til tider er langtrukken, er dette en litterær godbit som virkelig bør høres eller leses. Forfatteren byr på mystiske skildringer og realistiske beskrivelser. Når Bodil Vidnes-Kopperud leser, kan en til tider føle tilstedeværelse i handlingen. Det er avslappende å høre Kopperud lese, hun gjør det på en fengende måte. Dette er 12 timer med eksplosiv spenning. Kombinasjonen av Kopperud’s innlevelse og Ohlsson’s roman univers kan virkelig anbefales.

 

Mitt terningkast av lydboken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“En liten jente forsvinner fra et tog. I en annen del av Sverige lever en ung kvinne i skjul, redd for å bli funnet av mannen sin, som hun en gang trodde skulle bli den prinsen og befrieren hun hadde ventet på fra barnsben av. Hun vet hvorfor jenta er forsvunnet, og forbereder seg enda en gang på flukt.

Politietterforskningen ledes av den legendariske Alex Recht. Med seg på laget har han akademikeren Fredrika Bergman, som skulle vært fiolinist, men i stedet er havnet hos politiet. Hun arbeider hardt for å lede etterforskningen bort fra det sporet de først peilet seg inn på. Saken skal vise seg å være preget av ondskap, og snart må etterforskningsgruppen opp i samme tempo som gjerningsmannen om ikke ytterligere liv skal gå tapt.”

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Lydbokforlaget.no. (2017). Askepott. Lokalisert 29.10.2017 på Internett https://www.lydbokforlaget.no/node/54637

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top