Anmeldelse Av Jørn Lier Horsts Bok “Det innerste rommet”:

Forlag: Capitana Forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jørn Lier Horst

 

Sider: 382

 

Dato: 28.01.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jørn Lier Horst er en av Norges mestselgende og kritikerroste krimforfattere. Med flere titalls utgivelser regnes han for å være en dyktig og produktiv forfatter. Med “Det innerste rommet” overgår forfatteren, alt han har skrevet før. Dette er en suveren historie, fortalt i kjent Horst stil. For hver gang Jørn Lier Horst er aktuell med en ny bok, vet en at det er kvalitet som serveres mellom to permer. Den tidligere politimannen, skriver alltid like fengslende, og det er alltid en fryd å lese hans godt detaljerte og enormt spennende historier med William Wisting i hovedrollen.

I “Det innerste rommet” byr forfatteren på en mystisk, pirrende og eksepsjonelt spennende historie. Ved å skrive, tegner forfatteren et omfattende, realistisk og troverdig bilde av samfunnet, miljøet og karakterene i boken. “Det innerste rommet” er så enestående og engasjerende, at det i mine øyne er et mesterverk av en bok. Det er ingen tvil om at Jørn Lier Horst igjen har hentet inspirasjon fra sin karrière i politiet, noe som gjør det til en troverdig leseopplevelse. Forfatteren har gjort et utsøkt litterært arbeid, og det er ikke et eneste tamt øyeblikk i Horst nye bok, for her får leserne krim som virkelig gir mersmak.

Forfatteren står bak flere populære bokserier, som barnebokserien “Detektivbyrå nr. 2“, ungdomsbokserien “Clue” og voksenbøkene om Williams Wisting, samt bokserien med Emma Ramm og Alexander Blix i hovedrollen. Siste nevnte serie er skrevet sammen med Thomas Enger, anmeldelsen min av første bok “Nullpunkt” kan du lese her.

For da den respekterte arbeiderpartikjempen Bernhard Clausen dør av et hjerteinfarkt blir Wisting hasteinnkalt til et møte på Riksadvokatens kontor. På hytta til Clausen er det gjort funn som er uforenelig med bildet av ham som en drivende dyktig og helstøpt politiker. Nasjonale interesser kan være i fare og saken må utredes uten at presse og publikum får vite hva det dreier seg om. I tillegg til noen få, utvalgte politifolk engasjerer Wisting også datteren Line i den hemmelige etterforskningsgruppen. Sporene i flere uløste kriminalsaker krysser den avdøde partiveteranens fortid. Blant annet forsvant det i 2003 en ung mann på fisketur ved Gjersjøen i Oppegård, og ikke lenge etter fikk Riksadvokaten et anonymt brev med teksten: Sjekk helseminister Bernhard Clausen i Gjersjø-saken. Tipset ble den gangen vurdert til å være uten verdi og aldri fulgt opp. Tilfeldighetene vil at Adrian Stiller i Kripos sin cold case-.gruppe har fått Gjersjø-saken på sitt bord, og motvillig innser Wisting at han trenger Stillers hjelp for å avsløre Bernhard Clausens innerste hemmeligheter.

I “Det innerste rommet” tas leserne med på spennende etterforskningen sammen med William Wisting. Jørn Lier Horst har ikke spart på noe, når han har skrevet denne boken. Når jeg først hadde startet å lese “Det innerste rommet”, ja da var det vanskelig å lukke boken. Slik skjer hver gang jeg leser Horst sine bøker, en knyttes tett inntil historien, og en får vanskeligheter med å legge vekk boken. Jørn Lier Horst er en av mine favoritter, og han skuffer aldri. Så om du enda ikke har fått øynene opp for hans nyeste krim, eller forsåvidt hans forfatterskap, ja da har du mye i vente. For “Det innerste rommet” er en lesefest av de sjeldne. Jeg er glad for vi har Jørn Lier Horst, han beriker norsk krim-litteratur for hver gang han utgir noe nytt.

 

Terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Da den respekterte arbeiderpartikjempen Bernhard Clausen dør av et hjerteinfarkt blir Wisting hasteinnkalt til et møte på Riksadvokatens kontor. På hytta til Clausen er det gjort funn som er uforenelig med bildet av ham som en drivende dyktig og helstøpt politiker. Nasjonale interesser kan være i fare og saken må utredes uten at presse og publikum får vite hva det dreier seg om. I tillegg til noen få, utvalgte politifolk engasjerer Wisting også datteren Line i den hemmelige etterforskningsgruppen. Sporene i flere uløste kriminalsaker krysser den avdøde partiveteranens fortid. Blant annet forsvant det i 2003 en ung mann på fisketur ved Gjersjøen i Oppegård, og ikke lenge etter fikk Riksadvokaten et anonymt brev med teksten: Sjekk helseminister Bernhard Clausen i Gjersjø-saken. Tipset ble den gangen vurdert til å være uten verdi og aldri fulgt opp. Tilfeldighetene vil at Adrian Stiller i Kripos sin cold case-.gruppe har fått Gjersjø-saken på sitt bord, og motvillig innser Wisting at han trenger Stillers hjelp for å avsløre Bernhard Clausens innerste hemmeligheter.”

 

Med januar hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Boktimmy.blogg.no. (2018). Anmeldelse av Nullpunkt. Lokalisert 28.01.2019 på internett Her!

Capitana.no. (2018). Det innerste rommet. Lokalisert 28.01.2019 på internett Her!

Detektivene.no. (2019). Detektivbyrå nr.2 sin nettside. Lokalisert 28.01.2019 på internett Her!

Kagge.no. (2012 – 2019). Clue. Lokalisert 28.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top