Realistisk spenning!

Forlag: Solitude forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Eirik Husby Sæther

 

Sider: 189

 

Dato: 08.06.2018

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Helt siden Eirik Husby Sæther debuterte med «Lobotomisten» i 2012, har han gitt leserne flere gode leseopplevelser. «Det vi skjuler» er personlig en av mine favoritter blant Sæthers utgivelser. En eksepsjonelt god kriminalroman der dramatikken danser en hårreisende dans gjennom de 189 sidene med helstøpt spenning.

Forfatteren tegner et realistisk bilde av ungdommens treningskultur. Handlingen er lagt til et treningsstudio i Oslo, der blir leserne kjent med ungdommers bruk av anabole steroider. Forfatteren forteller om de fatale følger bruk av slikt stoff kan få. «Det vi skjuler» er en dramatisk, sjokkerende, skremmende og spennende leseopplevelse du virkelig ikke kan gå glipp av.

Leserne blir kjent med tre gutter som begynner på treningsstudio i en alder av 16 år. De tar bilder av kroppen og sammenligner seg selv med andre. For alle tre blir musklene en fasade som skjuler svakhetene. Kampen for å få det perfekte utseendet, gjør at de må ofre seg selv. Etter hvert begynner de med anabole steroider. Den indre konflikten leder til konfrontasjoner med omgivelsene. De begår straffbare handlinger. Og jo mer de har å skjule, jo større må de bli. Men til tross for at de blir fysisk sterkere, føler de seg mindre og mindre. Til slutt har de blitt så små at de gjør det utenkelige.

Eirik Husby Sæther tegner med «Det vi skjuler», et troverdig bilde av ungdoms- og trenings- kultur. Forfatteren forteller leserne om de grusomme handlingene anabole steroider kan føre til. Med «Det vi skjuler» viser Sæther igjen sitt talent som forfatter. Hans måte å beskrivelse miljøet og karakteren er meget imponerende. Det er nærmest som en kan føle tilstedeværelse i dramatikken og spenningen som sirkler rundt bokens persongalleri. Hver detalj er godt plottet inn i handlingen. «Det vi skjuler» er kunnskapsrik kriminalroman som virkelig bør leses.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Tre gutter begynner på treningsstudio i en alder av 16 år. De tar bilder av kroppen og sammenligner seg selv med andre. For alle tre blir musklene en fasade som skjuler svakhetene. Kampen for å få det perfekte utseendet, gjør at de må ofre seg selv. Etter hvert begynner de med anabole steroider. Den indre konflikten leder til konfrontasjoner med omgivelsene. De begår straffbare handlinger. Og jo mer de har å skjule, jo større må de bli. Men til tross for at de blir fysisk sterkere, føler de seg mindre og mindre. Til slutt har de blitt så små at de gjør det utenkelige. Vil de klare å finne seg selv igjen? Eller må de ødelegge den de har blitt? En kriminologisk roman som viser den lille gutten bak de grusomme handlingene.»

 

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Eirik Husby Sæther. (2018). Det vi skjuler. Solitude forlag: Oslo. 189 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “Realistisk spenning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top