En skremmende og drivende god novellesamling!

Forlag: LIV forlag

 

Sjanger: Krim/Noveller

 

Forfatter: Christian Klaffmo

 

Sider: 188

 

Dato: 08.06.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Christian Klaffmo har gjennom en årrekke skrevet noveller for bladet Vi Menn. Nå er han aktuell med «Vitne til mord», der han har samlet sammen seksten engasjerende, fengende, drivende og usedvanlig gode kriminalnoveller som inneholder uhyggelig spenning, dystre skildringer og mørke beskrivelser. Forfatteren har skrevet noveller som til tider kan få nakkehårene til å reise seg. Leserne tas med inn i seksten noveller som både er skremmende og troverdig. Den er så pass fengende at når en først har lest en novelle, er det vanskelig å slutte. Christian Klaffmo sin samling av novelle kan virkelig anbefales til krim leserne.

For hva gjør du når du møter en livsfarlig straffange på rømmen i en mørk bakgate? Hvorfor hadde den beryktede leiemorderen Zoran tatt på seg oppdraget med å drepe politisjefen i en søvnig, liten by? Var smellvakre Evita Enoksen sin død virkelig en ulykke, eller lusker en morder rundt på idylliske, lille Værøy? Og hvordan finner en liten gruppe hemmelige agenter, utstasjonert nær russergrensen under den kalde krigen, ut hvem som er den virkelige forræderen blant dem?

Det er ingen tvil om at Christian Klaffmo har talent som novellist. Sjelden kommer jeg over en såpass fengslende novellesamling som jeg har gjort med «Vitne til Mord». Christian Klaffmo har skrevet seksten velkomponerte noveller som inneholder hårreisende spenning. Dette er en leseopplevelse der forfatteren gjennom hver novelle tar leserne med på en litterær reise. En reise som er såpass innholdsrik at en nærmest kunne ønsket å oppholdt seg lengre i når en har fullført siste setning. Jeg er meget imponert over forfatterens måte å skrive på og håper at Klaffmo kommer til å skrive mer. For dette er uten tvil den beste novellesamling jeg har lest på lenge.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Hva gjør du når du møter en livsfarlig straffange på rømmen i en mørk bakgate?

Hvorfor hadde den beryktede leiemorderen Zoran tatt på seg oppdraget med å drepe politisjefen i en søvnig, liten by?

Var smellvakre Evita Enoksen sin død virkelig en ulykke, eller lusker en morder rundt på idylliske, lille Værøy?

Og hvordan finner en liten gruppe hemmelige agenter, utstasjonert nær russergrensen under den kalde krigen, ut hvem som er den virkelige forræderen blant dem?»

 

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Vitne til Mord. Lokalisert 08.06.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top