Velskreven spenning!

Forlag: Publica forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Åge Grønning

 

Sider: 388

 

Dato: 09.04.2018

 

Kilde: E- Bok/Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Det tredje øyet” er skrevet av Åge Grønning. Forfatteren byr på mystiske, dramatiske og nervepirrende elementer. Romanen inneholder også langtekkelige partier. Selv om Grønningen klarer å holde spenningen oppe gjennom store deler av boken, er det noen dødpunkt i handlingen, der jeg som leser har det vanskelig med å koble trådene. Selv om dette ikke er Åges beste utgivelse, etter min mening, så er den vell verd å lese!

Leserne blir i “Det tredje øyet” kjent med Kjetil Nesse. Han er en dedikert skeptiker, ateist og motstander av alt som har med alternativ tenkning å gjøre. Skal det komme nye ideer eller tanker inn i livet hans, må det komme fra vitenskapen.

Så skjer det en dramatisk hendelse som endrer livet hans. Han blir synsk. Tilfeldighetene fører ham i kontakt med arkeologen Andreas Semb Jacobsen, som han hjelper med et funn ved å ta i bruk sine nyvunne evner. Underveis blir evnene hans kjent også utenfor landegrensene. Han kan bli en ressurs hvis han bruker evnene sine til spionasje. Samtidig utgjør han en trussel.

Åge Grønning klarer ikke helt å fenge med “Det tredje øyet”, men det er en kriminalroman som virkelig bør leses. Boken omhandler Kjetil Nesse, som opplever å bli synsk. Dette gir han evner. Det blir en ressurs i hand arbeid som spion. Grønning har laget en velskreven kriminalroman som er bygget opp av et voksent språk. Hans måte å skildre miljøet og karakteren gjør dette til en leseverdig opplevelse. Grønning viser også sitt talent som forfatter ved å ordlegge seg på en perfekt måte. Selv om den til tider er langtekkelig, er det en kriminalroman som bør leses!

Les min anmeldelse av boken “Det Skjette Nøkkelen” her!

 

Mitt terningkast av boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Kjetil Nesse er en dedikert skeptiker, ateist og motstander av alt som har med alternativ tenkning å gjøre. Skal det komme nye ideer eller tanker inn i livet hans, må det komme fra vitenskapen. En dramatisk hendelse endrer livet hans. Han blir synsk. Tilfeldighetene fører ham i kontakt med arkeologen Andreas Semb Jacobsen, som han hjelper med et funn ved å ta i bruk sine nyvunne evner. Underveis blir evnene hans kjent også utenfor landegrensene. Han kan bli en ressurs hvis han bruker evnene sine til spionasje. Samtidig utgjør han en trussel.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Grønning, Åge (2013). Det tredje øyet. Publica forlag: Stavanger.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top