Forlag: Oktober Forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Tore Renberg

 

Dato: 13.11.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Tore Renberg kommer fra Stavanger og har opp igjennom tidene vært en aktiv forfatter. I år er han aktuell med sin trettende romanen. Boken har fått tittel “Du er så lys”. Her skildres en sterk, vakker, rørende og gripende historie mellom to permer. Romanen er på nynorsk og er et nytt frisk pust fra en forfatter som står bak suksess boken: “Mannen som elsket Yngve”.

“Du er så lys”, er en tankevekkende, rørende, dyp, alvorlig og aktuell. Tore’s roman er sterk og viktig. Stavanger forfatteren har skrevet en historie om hva vi egentlig kan vite om livet til andre.

Romanen tar for seg et nytt år i en liten bygd. I gaten til Jørgen og Vibeke kommer det glede og endring når en familie på tre flyttar inn i nabohuset. Faren Steinar er noe for seg selv, det står liksom en egen vind om han.

Gjennom noen hundre sider, blir vi kjent med de to familiene som blir gode venner. Så når fedrene reiser på fotballtur til London sammen, får Jørgen se noe som gjør han urolig.

Gjennom romanen tas vi med inn i et spennende univers. Dette er en litterær reise på nynorsk. Den er sterk, for det viser seg at Vibeke kjenner på den samme uroen som mannen. For hvem er er Steinar? Hva holder han på med? Hva er det som gjemmer seg i kraften hans?

“Du er så lys”, er en sterk, dyp, rå og tankevekkende roman fra Tore Renberg. Forfatteren er nå aktuell med sin trettende roman. Vi blir med gjennom en nervepirrende litterær reise. En bauta av en roman. Til tider er den sjokkerende, men også en gripende bok om det vi ikke får øynene på.

På lik linje som den er tankevekkende og sterk, er den spennende og sjokkerende. Dette er en roman, men til tider føles det som du leser en kriminalroman. Tore har skrevet en mørk, grøssende, gripende og thriller aktig bok.

“Du er så lys”, har jeg valgt å gi terningkast 5! For en historie og for noen spennende og mørke skildringer. Denne romanen kan jeg virkelig anbefale.

 

Bakside informasjon om boken

“Kva kan vi eigentleg vite om livet til dei andre?

Det er eit nytt år i den lille bygda. I gata til Jørgen og Vibeke kjem det glede og endring når ein familie på tre flyttar inn i nabohuset. Faren Steinar er noko for seg sjølv, det står liksom ein eigen vind om han.

Dei to familiane blir gode vener, men når fedrane reiser på fotballtur til London saman, får Jørgen sjå noko som gjer han uroleg. Det viser seg at Vibeke kjenner på den same uroa. Kven er Steinar? Kva held han på med? Kva er det som gøymer seg i krafta hans?

Du er så lys er Tore Renbergs trettande roman. Det er ei nervepirrande og gripande bok om det vi ikkje får auge på. Sjølv om det utspeler seg like framfor oss.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Oktober.no. (2016). Du er så lys. Lokalisert 13.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top