Forlag: Vega forlag

 

Sjanger: Historie/Drikke

 

Forfatter: Amy Stewart

 

Dato: 08.02.2017

 

Sider: 300

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Den brisne botaniker” er en velskreven og kunnskapsrik bok om drinker. Amy Stewart, har laget en rikt illustrert bok, fullstappet med oppskrifter på drinker og dyrkingstips. Dette er en svært interessant og fengende bok. En litterær godbit av de sjeldne.

Amy gir oss en innholdsrik oversikt over flere titalls oppskrifter på drinker og dyrkingstips. Her får vi en informativ innsikt i forskjellige urter, blomster, trær og sopp som blir brukt i å lage forskjellige drinker. Stewart har skrevet en atlas over diverse korn, urter, blomster, trær, frukt og sopp som er viktige ingredienser for en god drink.

Det hele starter med et lite riskorn. Whisky lages på byggkorn, tequila på agave, rom fremstilles fra sukkerrør og bourbon har mais som hovedingrediens. Dette er en bok som kan gjøre deg tørst.

I “Den brisne botaniker”, utforsker Amy Stewart det enorme utvalget av urter, blomster, trær frukt og sopp som menneskene via sin oppfinnsomhet, inspirasjon eller ren og skjær desperasjon har forvandlet til alkohol gjennom tidene.

Av alle de utallige plantene som har blitt fermentert og destillert, er noen få farlige, noen er bare merkelige og andre er eldgamle. Men hver og en representerer et unikt kulturelt bidrag til vår historie og den globale drikketradisjone.

Med mer enn 50 oppskrifter på drinker og dyrkingstips, samt en humoristisk miks av vitenskap, historie og botanikk, vil denne boken glede både cocktail-entusiaster og hobbygartnere.

Amy Stewart gir oss en morsom miks av viktig vitenskap og historie. Leserne får en ekstremt god innblikk i hvordan botanikk fungerer. Forfatteren har skrevet et litterært mesterverk. Den inneholder informasjon om kilden til gode drinker. Boken er rikt illustrert og en guide inn i drinkenes verden. Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Med mer enn 50 oppskrifter på drinker og dyrkingstips. Korn, urter, blomster, trær, frukt og sopp. Sake starter med et lite riskorn. Whisky lages på byggkorn, tequila på agave, rom fremstilles fra sukkerrør og bourbon har mais som hovedingrediens. Blir du tørst? I Den brisne botaniker utforsker Amy Stewart det enorme utvalget av urter, blomster, trær frukt og sopp som menneskene via sin oppfinnsomhet, inspirasjon eller ren og skjær desperasjon har forvandlet til alkohol gjennom tidene.

Av alle de utallige plantene som har blitt fermentert og destillert, er noen få farlige, noen er bare merkelige og andre er eldgamle. Men hver og en representerer et unikt kulturelt bidrag til vår historie og den globale drikketradisjone. Med mer enn 50 oppskrifter på drinker og dyrkingstips, samt en humoristisk miks av vitenskap, historie og botanikk, vil denne boken glede både cocktail-entusiaster og hobbygartnere.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Vegaforlag.no. (2016). Den brisne botaniker. Lokalisert 08.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top