Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Rosie Thomas

 

Dato: 06.02.2017

 

Sider: 512

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Iris & Ruby” er en velskreven og realistisk roman. Rosie Thomas som tidligere har skrevet romanen “Sjalet fra Kashmir”, tar leserne igjen med på en sterkt og solid litterær reise. I denne romanen får leserne et tankevekkende møte med Kairo. Vi blir kjent med Iris, som lever et tilbaketrukket liv sammen med tjeneren sin. Dette er en gripende historie samlet mellom to permer. Thomas skildrer og beskriver Afrikas land på en troverdig og elegant måte. En kan til tider føle tilstedeværelse i denne fangende historien.

Kairo, som er en del Afrika. Det en hel verden unna de travle gatene utenfor. Stillheten brytes når Iris’ egenrådige barnebarn Ruby dukker opp på rømmen fra England. Et uventet vennskap oppstår, når Ruby får bestemor til å fortelle om sitt usedvanlige liv i eksotiske Egypt. Valgene til Iris har preget tre generasjoner kvinner, og boken får en dramatisk finale i Egypts glovarme ørken.

Rosie Thomas har skrevet en skremmende realistisk roman. Dette er et litterær mesterverk. Forfatteren sjokkerer med sine skildringer og beskrivelser. Dette er en vakker roman. Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Kairo: 82-åringen Iris lever et tilbaketrukket liv sammen med tjeneren sin – en hel verden unna de travle gatene utenfor. Stillheten brytes når Iris’ egenrådige barnebarn Ruby dukker opp på rømmen fra England. Et uventet vennskap oppstår, når Ruby får bestemor til å fortelle om sitt usedvanlige liv i eksotiske Egypt. Valgene til Iris har preget tre generasjoner kvinner, og boken får en dramatisk finale i Egypts glovarme ørken”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Juritzen.no. (2017). Iris & Ruby. Lokalisert 06.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top