MANNEN SOM ELSKET LIVET:

Forlag: Vigmostad & Bjørke

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Bård Nannestad

 

Sider: 447

 

Dato: 04.03.2020

 

Terningkast: 5

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Bård Nannestad debuterte i 2012 med romanen “Da Henrik Husten kom hjem”, og mottok Sørlandets litteraturpris for sin fantastiske litterære prestasjon. I tillegg til å være en ålright forfatter, er han psykiatrisk sykepleier. Han har vokst opp i Nittedal og bor nå i Arendal. Jeg vil dra det så langt å si, at Nannestad er en av våre dyktigste og flinkeste stemmer innen norske skjønnlitteratur i nåtid.

“Mannen som elsket livet” er noe av det beste jeg har lest på lenge, den er flere hakk bedre enn hans debut. Den ga meg mye mer enn andre romaner, og er en briljant historie om Valentin Vang. Bård Nannestad er et helt unik og annerledes forfatter, og gir et nytt pust inn i norsk skjønnlitteratur. Den er ubeskrivelig god, med en mangfoldig og frodig tyngde. Leserne blir vitner til et livet gjennom oppgang og fall. En får innblikk i hvordan det er å finne tilbake til seg selv. Og om alltid å søke etter det som føles ekte.

Jeg må si at denne fortellingen berørte meg ganske langt inn i hjerteroten, den er alvorlig, dramatisk og underholdende. Jeg kjente på frustrasjon, glede og aggresjon da jeg leste denne boken, og måtte flere ganger tørke tårer og tørke svette. Jeg håper flere vil få øynene opp for hvor genial Bård Nannestad virkelig er, han skriver på en så realistisk og troverdig måte, at det er en fryd å lese. Karakterene er også lette å bli glad i, for det er lett å assosiere seg med samtlige av dem. Jeg tar av meg hatten for denne svært dyktige forfatteren, og håper han snart vil servere oss en ny roman, for er det noe han kan, så er det å skrive bøker du sliter med å legge fra deg, og historier der du sitter igjen med et stort spørsmålstegn når siste setning er fortært. Slike romaner liker jeg innmari godt og jeg har fått en ny favoritt.

Det er ingen tvil om at Bård Nannestad har hentet inspirasjon fra sin hverdag som psykiatrisk sykepleier når han har skrevet denne boken, og det viser tydelig siden alt han skriver er lett å se for seg, og alt virker meget ekte. Det er det så er så fantastisk med bøkene til Nannestad, det er ikke problematisk å stole på hans fortellerevne og stemme. Jeg vil benytte anledningen til å anbefale dere å lese Bård Nannestad sine utgivelser. Dette er bøker som passer for alle.

 

PS: Bård Nannestad kommer til Randaberg 11. mai. Han deltar på “Litterære pubtreff” på Landsbypubben. Kom gjerne innom for å sette av en prat og for å høre han snakke om sitt forfatterskap. 150 kr for å delta.

 

Bakside informasjon om boken:

“Hvordan forteller man en datter hennes fars historie, når livet hans har vært grenseløst og livsbejaende, på godt og vondt?

En iskald januardag i 2001 sitter en ung jente på første benkerad i kirka der faren hennes, Valentin Vang, skal bisettes. Sara hadde kjent faren bare i noen måneder og sitter sammen med hans beste venn, Jarl. Akkurat da de fastslår at det ikke vil komme noen flere, ramler det inn en rekke underlige personer. Da innser Jarl at han ikke kan underslå noe når han skal fortelle fram Valentin Vangs liv for datteren. På løpende bånd kommer viltre historier om oppveksten i Nittedal og de tøylesløse 1990-årene da Valentin ble utelivskonge og samtidig drev stort med dopimport.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder: 

Vigmostadbjorke.no. (2019). Mannen som elsket livet. Lokalisert 04.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top