"Norske hockeystjerner" av Morten MitsemNORSKE HOCKEYSTJERNER:

Forlag: M. Mitsem

 

Sjanger: Leksikon/Biografi

 

Forfatter: Morten Mitsem

 

Dato: 28.02.2020

 

Sider: 472

 

Terningkast: 5

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jøsses, jeg har aldri hatt interesse for Hockey, men med Morten Mitsems bok “Norske Hockeystjerner” har jeg fått en ny sportsinteresse. Nei, jeg skal ikke starte å spille selv, det er jeg for gammel til å starte med. Men slik pleier jeg å si til folk jeg møter, “Liker du Hockey,” svarer de fleste tilbake. “Ja, når en forfatter klarer å skrive nærmere 500 kunnskapsrike og informative sider om denne sporten, ja da kan jeg ikke la være å rive med”.

Dette er et omfangsrikt verk, kanskje det viktigste, og slik jeg har skjønt, den eneste kompakte boken om denne form for sport. Dette er så godt gjennomført og så imponerende levert, at jeg kan nærmest kjenne kulden, høre lyden fra skøytene og se isen for meg når jeg leser. Det er nærmest et kinderegg, for de som ikke har peiling, for de som kan det og for de som står utenfor på sidelinjen og har sett det en stund, men lurer på hva det er for noe. Du blir så dratt med, at du føler du nærmest er tilskuer, når disse godt detaljerte portrettene legges fram på en “Slik måte kun Morten kan”. All ære til denne dyktige forfatteren, som på så få sider, metter selv den hockeyfrelste.

Fokus i boken er ikke først og fremst på sporten, det finnes det bøker om, slik jeg har sett. Men her blir leserne kjent med hele 28 av de beste hockeyspillerne Norge har fostret, og enten du er en ung håpefull hockeyspiller som ønsker å lære, en hockeyentusiast, eller du er nysgjerrig på hockeysporten og ønsker innsikt, vil du garantert finne noe som interesserer deg i boken.

Jeg tar av meg hatten for denne forfatteren, og selvfølgelig er det verd å bøye seg i støvet for. Applaus bør han også få. For dette er solide greier, ikke en liten sak, men en rålekker bok både i bredde, høyde og i innhold. Bravo Morten Mitsem, jeg håper du tar for deg en annen sport, for ja, kanskje jeg eller flere får enda en sport og interessere seg for. For ja, du har en såpass god fortellerstil, at jeg kan ikke la være å bli bergtatt. Igjen tusen takk, denne bør finnes i en hver bokhylle, over det langstrakte land, for dette er litteratur med god føde.

 

Bakside informasjon om boken:

“Boken passer for alle hockeyinteresserte! Fokuset i boken er historiene til hele 28 av de beste hockeyspillerne Norge har fostret, og enten du er en ung håpefull hockeyspiller som ønsker å lære, en hockeyentusiast, eller du er nysgjerrig på hockeysporten og ønsker innsikt, vil du garantert finne noe som interesserer deg i boken.

Dybdeintervjuene i boka er med spillere fra ulike tidsæraer og ulike klubbmiljø, fra 50-tallets Terje Hellerud til dagens stjerner som Jonas Holøs, Lars Haugen og Patrick Thoresen.

I tillegg presenteres historien til noen av de mest dominerende klubbene med innspill fra ulike personer som har hatt nær tilknytning til miljøet, og boken gir god innsikt i hockeyens utvikling i etterkrigstiden.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

M. Mitsem. (2018). Norske hockeystjerner. Lokalisert 28.02.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top