Indras nett

INDRAS NETT:

Forlag: Papermoon

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Petter Fergestad

 

Dato: 28.02.2020

 

Terningkast: 6

 

Sider: 429

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Det er noen som heter “Alle gode ting er tre”, det gjelder forfatterskapet til Petter Fergestad. Han er en gave til leserne. I “Indras nett” er han ikke snau, her er det ikke spart på noen, dette er en kruttladning som jeg har ventet på skulle gå av. En såpass stor leseopplevelse, at det er en slik “WOW”-feeling. Jeg har ventet på et høydepunkt, og med tredje bok, kom det.

Petter Fergestad-bølgen er virkelig en bølge jeg gledelig skal ta “Bølgen” for. Dette er lesestoff, som virkelig gir mersmak, men hadde jeg ikke lest de forrige til Petter først, hadde jeg nok ikke blitt like overrasket og imponert, for dette viser at han har gjort framsteg. Såpass stort framsteg, at jeg tror neppe han kan slå dette, men aldri si aldri, han har i vertfall et utgangspunkt, slått i stein med spett, for dette er en forfatter, som kan sine saker.

Han er en sjelden diamant og gull verd for krim-himmelen. I denne boken skinner han klarere enn noen gang, og får det til på en svært god måte. Det er tydelig han skriver om ting han har peiling på, og gjør det på en jysla bra måte. La oss applaudere dette vidunderet av en forfatter, og håpe dette ikke er siste gang, vi hører fra han. La oss få mer, la oss bli mer overrasket, la oss bli mer underholdt, la oss får mer av Petter Fergestad, for jeg gir meg ikke med denne. Jeg håper du er klar for å skrive mer Petter, for jeg liker ditt forfatterskap, så enormt bra, at jeg er sulten på mer bøker fra deg.

 

Bakside informasjon om boken:

“Sektleder Thomas lund vil bruke kunstig intelligens til å tilby menneskeheten evig liv. Siden han sitter i en celle i Drammen fengsel, søker han hjelp hos Tor Tøndel. En organisasjon med planer om å endre verden er ute etter dem begge. Merkelige hendelser på blant annet Ypsilon-brua, Åkneset og Osebergfeltet tyder på at Teslas jordskjelvmaskin kan være på avveier. Politioverbetjent Munthe og politiførstebetjent Krohn mottar en savnetmelding, Tor Tøndel og kjæresten hans, Maria Skog, får erfare at gamle synder kaster lange skygger. Et nådeløst gisseldrama utfolder seg, Norge blir kanskje aldri som det var. Muligens ikke du heller, etter å ha lest boka. «Indras nett» er den tredje, selvstendige boka i Ypsilon-trilogien. Personene fra «Armageddon-algoritmen» og «Og himmelens krefter skal rokkes» tar oss med inn i gråsonen mellom illusjon og virkelighet, urinstinkter og høyteknologi. Petter Fergestad har bakgrunn som dr. techn. i elektroteknikk, og har jobbet med bølgefenomener, matematikk og produktutvikling i et halvt århundre. Denne erfaringen er også fundamentet for boken Indras nett, som er tredje bok i Ypsilon-trilogien. Forfatteren skriver om høyaktuelle temaer han kjenner godt, og resultatet blir mer enn fiksjon, det inspirerer til refleksjon.”

 

Les også:

Anmeldelse av bok 1 og bok 2!

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Papermoon. (2019). Indras nett. Lokalisert 28.02.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top