"Og himmelens krefter skal rokkes" av Petter FergestadOM HIMMELENS KREFTER SKAL ROKKES:

Forlag: Forfatterdrøm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Petter Fergestad

 

Dato: 28.02.2020

 

Terningkast: 4

 

Sider: 351

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Vell vell, hvordan skal en toppe en så god debut som “Armageddon-algoritmen” var? Det er et meget godt spørsmål, jeg synes ikke Petter Fergestad oppfølger er i nærheten av hans geniale første-bok. Men men, jeg må si det, at selv om den var treg i starten, var slutten ikke nærheten av like tam som begynnelsen. Jeg må si at han bygget seg opp gradvis, og for hver gang jeg ville legge den bort, var jeg sulten på fortsettelsen, for jeg hadde troen på boken. Og den avgjørelsen angrer jeg ikke noe på, for den var flere hakk bedre utover, enn starten ville tilsi.

For jo lengre en kom ut i boken, desto mer følte jeg at jeg surfet på Petter Fergestad-bølgen. For dette er en forfatter som kan, han kan mer enn andre kan, han kan skape historier som henger igjen i luften, og som får leserne til å tenke mer enn to ganger. Men igjen her oppnådde han ikke samme resultat som første gang. Han er enda opphengt i klimahysteriet, noe som jeg synes er bra, men han bommet rett og slett på målet. Det kan jo være forlaget sin skyld, men ta det i betraktning, jeg likte slutten meget bra, så gjenstår det å se på tredje og siste bok i triologien.

Så ellers må jeg jo si at Petter Fergestad holder på sine sjarmerende karakterer og sitt nærmest unaturlige univers, for dette er sjelden vare innen krim-sjangeren. En vell gjennomført historie og et snev av underholdning, som får leseren til å føle at det ikke er bortkastet tid. For selv om starten er dårlig, så rettet Fergestad det hele opp i de siste 100 sidene. Så jeg håper virkelig at dette er en forfatter, du tar å bryner deg på neste gang, den gangen du drar på ferie, eller en gang du ikke har flere uleste bøker. Da bør du kaste deg på Petter Fergestad-bølgen, for det er en bølge du kan surfe på uten å bli kvalm av brutale beskrivelser eller heftige skildringer, en bølge som er for alle, en bølge som du surfer lett på, siden bøkene er så lettskrevne. Så dette er virkelig en forfatter som bør prøves.

 

Bakside informasjon om boken:

“Kan dagens fiksjon bli morgendagens virkelighet? Forskerne Tor Tønder og Maria Skog er preget av fortiden. Da de møter hverandre i Tanzania virker det skjebnebestemt, og sammen engasjerer de seg i et enestående prosjekt. Gjennom sinnrike forretningsmanøvrer finner Tor en mulig løsning på den største trusselen mot vår sivilisasjon: verdens fattigdomsproblem. Men sterke markedskrefter vil det annerledes. I kampene som følger, mellom idealisme, mørke urinstinkter og kald materialisme, må Tor og Maria slåss mot både ytre og indre demoner. I en gripende fortelling, der ikke bare Tor og Maria, men hele sivilisasjonens eksistens er truet, tar Fergestad oss med på en reise mellom Tanzania, Norge og Silicon Valley. Vi stifter bekjentskap med Teslas patent på trådløs energitilførsel og ikke minst: jordskjelvmaskinen, det trådløse prosjektets mørke bakside. Petter Fergestad debuterte i 2017 med thrilleren Armageddon-Algoritmen, i en alder av 78 år. Forfatteren har bakgrunn som dr. techn. i elektroteknikk, og har jobbet med bølgefenomener, matematikk og produktutvikling i et halvt århundre. Denne erfaringen er fundamentet for spenningsromanen “Og himmelens krefter skal rokkes”, som er andre bok i Ypsilon-trilogien. Forfatteren skriver om høyaktuelle temaer han kjenner godt, og resultatet blir mer enn fiksjon, det inspirerer til refleksjon.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Forfatterdrøm. 2017. Og himmelens krefter skal rokkes. Lokalisert 28.02.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top